Tapasbricka på valborg - vilken lunch

Vi har redan haft en lång och ljuvlig valborg. Storstädning, cykeltur, shopping och så tapaslunch som var dagens höjdpunkt. Vi köpte tapasbricka, aioli, Cigarra och tryffelchips, bland annat. Det var så mysigt och jag stannade alldeles för många timmar på balkongen. Mätt, belåten och med blå tänder satt jag där tills skinnet gjorde ont. 
 
 
Bäst på tapasbrickan var de kryddiga bitarna manchego och de starka vitlökarna. De tog slut i ett enda nafs så det är tur att jag bara ska pussas med Erik som ju har ätit minst lika många. Det är konstigt att tänka hur hunger fungerar, för inte trodde vi att det skulle bli middag på det här, men jo, det blev det. Bifftacos. Men det är en annan historia.
Bortskämd med kepsar och mardrömmar

Igår blev jag bortskämd igen. Erik kom hem från stan med en parfym och en keps (på bilden nedan), samt vin och lyxig fredagsmiddag. Jag berättar om det senare. Nu är det lördag och helg igen. Veckan har verkligen gått snabbt och bra, jag har så himla härliga kids på min arbetsplats.
 
Fast jag drömde inatt att jag fick ge hjärt- och lungräddning åt en av dem och att personens mentor och en annan lärare i princip sa att han fick skylla sig själv som var ett sådant busfrö, och fortsatte måla naglarna. När jag räddat elevens liv gick jag och sa upp mig för att jag inte hade förtroende för arbetslaget efter händelsen, sedan gick jag in i ett klassrum och bara grät. Undra vad den drömmen betyder.

Men nu börjar helgen och det är dags för frukost: tekaka med cheddar och salladslök, samt yoghurt med chokladiga, crunchiga kaloribombspuffar. Men det är en dag imorgon också.

Kendama

En dag i mitt vårhumör så var jag så rastlös att jag ville göra ungefär vad som helst, något som jag kunde fylla tiden med som inte var att äta godis eller stå på huvudet. Då googlade jag, på fullaste allvar, ordet "Hobbies" för att se vad jag kunde snöa in på. Det var så jag hittade sporten/leksaken/tidsfördrivet Kendama. Och - klick - så var den beställd. 


Kendama är ett don av trä, med en boll fäst i ett snöre som man ska liksom knixa till och fånga på olika sätt. Jag tänkte att det skulle passa mig. Igår kom den och jag kan redan Big cup. Sedan har jag klarat Small cup, Base cup och Clack inom loppet av ingenting. Det här kan ju bli riktigt bra! Foton på när jag utövade tricket kan dock inte bli så bra... men vad gör man!