Årsresumé 2016

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har bott i en fyra. Jag har ringt Securitas. Jag har spelat King of Tokyo. Jag har lett ett föräldramöte. Jag har köpt märkeskläder. Jag har antagit nya utmaningar på jobbet. Men i huvudsak var året ganska normalt och jämntråkigt. Jag har startat den här bloggen! Viktigt!
 
2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Inte ett enda. I år, 2017, blir det sannerligen andra bullar - mina nyårslöften hittar ni HÄR, mina mål för året hittar ni HÄR, mina 100 mål hittar ni HÄR och mitt ledord för året hittas HÄR.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ingen aning, jag bryr mig inte så mycket om barn. Men jag tror att jag borde komma ihåg om det har hänt, så jag tror inte det...

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, inte mig personligen nära. 

5. Vilka länder besökte du?
Jag reste inte under 2016. Jag har däremot en snowboardresa inbokad till 2017, thank God.
 
 
6. Är det något du saknat år 2016 som du vill ha år 2017?
Vila, muskler och hälsa - men jag är helt redo på ett nytt, friskt 2017.

7. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Eh... inget. Som de föregående frågorna förtäljer var 2016 ganska händelselöst.

8. Vad var din största framgång 2016? 
Den här bloggen, helt klart. Ljuva Julia har bara funnits i 10 månader, kan ni tänka er? Det har verkligen gått med en rasande fart!
 
 Illustration av Ida Eriksson (Adaras)
9. Största misstaget?
Jag har inte gjort några stora misstag i år, så mitt största misstag är väl kanske att driva mig själv för hårt i vissa aspekter av mitt liv. Att ta lite för mycket ansvar som ingen ens räknar med att jag ska ta och därför inte tackar för eller ens märker. Att stressa så att jag glömt hur digitala klockan och motorvärmare fungerar när jag har de precis under näsan. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har jag haft lite otrevliga grejer som bihåleinflammation, gallstensproblem, opererat ut lite tänder och haft halsfluss och sådant. 

11. Bästa köpet?
Mest har jag shoppat modegrejer, men bästa köpet är nog ändå mina holografiska adidassneakers. Samt min Crock Pot, men om man ska vara petnoga var det Erik som betalade båda två.
 
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Räkningar och mat.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag blev riktigt, riktigt glad av att gå på semester i somras. Då var jag verkligen heeeelt slut. Jag filmade till och med när jag gick ut genom portarna.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016? 
Jag tror att det blir I am bread. 
 
 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Jag förstår att det inte märks på mina svar eller på min blogg på sistone. 2013 är fortfarande mitt bästa år i livet, men de jag minns strax innan och de jag minns därefter var piss. 2016 var inte piss. 2016 bara var. Men jag är redo för 2017! 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, sovit, skrivit skönlitteratiur, läst skönlitteratur och skapat konst.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Shoppat. Fast alltså, det är inte helt sant för jag älskar att shoppa... men att spara pengar hade ju varit mycket smartare, så jag kan flytta från det råtthål jag bor i.

18. Hur tillbringade du nyår?
Idag tillbringar jag nyår med min make. Vi har fått oss god mat och god dryck och sett bra filmer, men också förkylning. Inget vidare det.

19. Blev du kär i år?
Nej. Men jag var kär när året inleddes och det höll förstås i sig.
 
Bild från minuten innan vi gick in i kyrkan och gifte oss, 2013.

20. Favoritprogram på TV?
Diners, drive-ins and dives. Klart "guilty pleasure", men jag kan inte låta bli. 

21. Bästa boken du läste?
Av nyförvärven är det nog... kanske Wuthering Heights, den var himla trevlig såhär i vintertider.

22. Största musikaliska upptäckten?
Jag lyssnar inte direkt på musik så jag upptäcker aldrig nya band, bara gamla. I år är det nog att jag prenumererar på playlisten från Gossip Girl på Spotify. De har verkligen så himla bra musik i den serien.

23. Något du önskade dig och fick?
Jag fick jättemycket jag önskade mig, men ett härligt köksset med stekpanna, kockkniv, förkläde och träskärbräda är nog det bästa, eller alla Kari Traa-kläder!
 

24. Något du önskade dig men inte fick?
Jag önskar mig alltid en lägenhet. Heheheh... det är ju inget man får bara sådär...

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag blev gratulerad av Målli, Erik, Fanny och Lina. Det blev ingen riktigt firande eftersom mamma och pappa var på Gran Canaria, men jag öppnade paket och blåste ut ljus precis som när man var liten.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Hälsa! Jag var sjuk exakt hela februari och har sedan dess dragits med olika virus och infektioner. Inget jämfört med 2015, men jag känner fortfarande att det hade kunnat vara avsevärt bättre. Jag räknar med att det här kommande året toppar hälsoaspekten, sämfört med 2016.
 
 
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2016?
På jobbet är jag ofta en blandning mellan städad business och sportig, gärna med långa halsband och stiliga scarves. På fritiden är jag färgstark och streetaktig, gärna med bandanas och kepsar och leggings i tokiga mönster.
 
28. Vad fick dig att må bra?
Ost och vin.

29. Vem saknade du?
Jag känner inte att jag har gått omkring och saknat någon. Såhär i efterhand saknade jag min vän Fredrik Mattsson lite då och då. Titta bara, vilken pärla han var som slappade med Målli hos mina föräldrar en gång i stressade studietider!
 
 
30. De bästa nya människorna du träffade år 2016?
Lisa. Egentligen är hon inte ny då vi gick i samma skola under gymnasietiden, men vi kände inte varandra då. Nu är hon kurator på min arbetsplats och världens härligaste människa.
|
#1 - Mirre:

Din blogg är så härligt färgsprakande som du visar, roligt att se din årsresume

#2 - Tuva Björnwall:

kul att läsa :D

#3 - Eva`s blogg:

Men wow så roligt att läsa :) ja man önskar sig massa saker som skall hända nya året, men jag brukar säga att man måste förändra sitt tänk för att saker skall förändras :) god fortsättning kram

#4 - Kattis:

Kul att läsa och jag är fortfarande avis på dina adidasskor!😉 önskar dig en toppenstart på det nya året och hoppas 2017 verkligen blir precis det du vill och behöver att det ska bli!😀

#5 - Dixi Wonderland:

Härligt att läsa :D Hoppas du kommer få ett grymt år!

#6 - Carro:

Härligt att din blogg går så bra och kul med snowboardresa :)

#7 - Johanna Utterberg:

Vad roligt och läsa din årsresumé! :D Gott nytt år!

#8 - Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet:

Åh din klänning :)

#9 - NICOLE:

Ja 2016 var verkligen ett "jämnt" år, eller som ett streck som jag beskrev det. Är så redo för 2017 och är nyfiken på vad det har att erbjuda =) Gott nytt år!

#10 - JUNITJEJ:

Vilken trevlig årsresumé!

#11 - Gabriella :

Roligt inlägg!!

#12 - A M:

Massa roligt att läsa!! :D
sv: Ja nu kan du faktiskt läsa dem! ;)

#13 - Mia Forsberg:

Vad skoj att läsa din årssammanfattning! :) Jag gjorde ju denna nån dag innan julafton, tycker det är kul att göra såna här listor :)

Låter som att du och Erik fick en bra och lugn nyår hemma, synd bara att ni var förkylda som jag läste här i inlägget. Jag hade en lugn och nykter nyår hemma hos mig med mamma, åt smörgåstårta och såg sällskapsresan, spelade bingo och så :) Hehe okej det blev en lite improviserad nyårsmiddag för er då eftersom ni fick utgå från vad butiken hade? Men sånt kan ju också vara kul, spännande framför allt! :D

#14 - Julia Persson:

Gott nytt år! :)

#15 - Flisan:

sv: jag med :D

så grymt snygga skor, kul läsning :D

#16 - Pauline Hurtig:

roligt att läsa!

#17 - Ida ❉:

Hoppas det är okej att jag lånar denna lista :D

Kommentera här