Min matvecka - v. 30

Måndag:
 
Tisdag:
 
Onsdag:
 
Torsdag:
 
Fredag:
 
Lördag:
 
Söndag:
 
 Jag älskar mat. Jag älskar att laga mat, jag älskar att lukta på mat, jag älskar att googla mat, jag älskar att instagramma mat (@juliamullersandvik) och framför allt älskar jag att äta mat. Nu på sommaren har aptiten varit lite sämre, men att äta kalla och delvis kalla rätter har underlättat något så vansinnigt. Däremot gör det ju recepten lite fantasilösa, men det gör ju inget när man ändå är en personlig livsstilsbloggare och inte renodlad matbloggare.

Skulle ni vilja komma på middag någon av dagarna? 
Dinner, Mat, Matsedel, Middag, Recept, Veckomatsedel | | 29 kommentarer |
Att mysa en söndagmorgon

Tack för den fina responsen på mitt förra inlägg "10 saker jag skulle säga till mitt unga idiotiska jag". Stort tack till er som tagit och tar er tid att kommentera. Gullisar!

Igår var jag och Erik nere vid älven och betraktade havet, måsbebisar och kajor. Egentligen är det ganska otroligt att vår mataffär ligger såhär fint till vid strandpromenaden och båtkajen. 
 
 
Kajorna är alldeles för närgångna. De vill liksom titta vad man har i händer och fickor. De får mig att sakna tiden då jag själv levde tillsammans med en massa fåglar... det var tider det, ja! Nu byter jag kajor mot kaffe, knäcke och Kill Bill. Hoppas ni har en ångestfri söndag.
 
 
10 saker jag skulle säga till mitt unga idiotiska jag

1. Raka inte dina ögonbryn.
Ja, det gör ont att noppa ögonbrynen, men välj då antingen att ha dina naturella buskar eller att lida pin. För den där rakhyveln hjälper inte.
 
 
2. Du är inte tjock!
Så många gånger du trodde att du var tjock när du inte alls var det, så många gånger du skrev upp din vikt i dagböcker och klankade ner på  dig själv och inte blev du lyckligare av det. Inte smalare heller - för du var redan smal nog!
 
3. Pojkar är idioter - pojke är bra.
 Många pojkkompisar kom och gick i ditt liv. Jag vet att du gillade uppmärksamheten (ditt framtida jag kommer gilla sådan uppmärksamhet minst lika mycket!), men allvarligt: du raggade på dem och de raggade på dig. Håll dig till din pojkvän.
 
4. Du behöver inte högsta betyg för att komma in på din linje, så varför dräper du dig?
 Du kommer in på samhälle, bild och form med medelmåttiga betyg. Du kommer in på lärarutbildningen med ganska usla betyg. Så fokusera på lärandet och inte på betygen - för vad ska du kunna det periodiska systemet för? Varför, varför, varför gråter du över G- (E) på en bokrecension i engelskan när du ändå inte hade läst boken? 
 
 
 
5. De du är avundsjuk på är inte coola - de är olyckliga.
Du spenderar mycket tid att titta på de äldre flickorna och hur de klär sig och sminkar sig, vilka de umgås med och dejtar. Du önskar att du var som de coola människorna. Men de visade sig (nästan) alla må dåligt - fick ätstörning, drogproblem, alkoholmissbruk, hoppade av gymnasiet... för de var inte coola. De var olyckliga och när ditt framtida jag spionerar på dem på Facebook så upptäcker du att de fortfarande dricker, röker och är arbetslösa.
 
6. Prata med dina lärare.
Tjura inte i din dagbok eller på Lunarstorm över hur uselt allt är. Prata med dina lärare! 
 
7. Umgås med dina vänner.
Ja, du har en pojkvän och han är snäll. Han inkluderar dig i sina kompiskretsar och ni har mycket roligt. Men när han gör slut med dig så har du inga vänner kvar, för att du har prioriterat honom och hans vänner istället för att odla egna. Inte så smart... umgås med dina vänner minst lika ofta som du umgås med hans!
 
 
8. Ingen försöker sno din pojkvän.
Du, bara för att dina pojkkompisar var lite si och så, betyder inte det att tjejkompisar försöker stjäla honom. Och även om de försökte det så skulle han aldrig göra dig illa, så vad an denna paranoia? 
 
 
9. Klä dig som du vill.
Det är inte stackars dig som har så mycket snygga kläder och som älskade den bohemiska stilen så långt innan den blev modern. Det är stackars dig som bara vågade ha på dig det hemma! Ha på dig precis vad du vill i skolan, för tro mig, ingen bryr sig så mycket om hur du ser ut i alla fall.
 
10. Lyssna på dina föräldrar!
Alla dessa nio punkter ovanför har din mamma  och pappa sagt till dig. Flera gånger. Varför lyssnade du inte på dem? De har alldeles uppenbart alltid rätt.
 
 
 
Blogglista | | 36 kommentarer |