Kronärtskockskräm

Igår åkte min man hem till sin mamma i Finland. På Åland för att vara exakt, vilket jag har lärt mig av ålänningar att man faktiskt bör vara i och med att Åland är självstyrande med allt vad det innebär. Jag firade, trots att det låter himla elakt, med att laga mat som jag vet att han inte är särskilt förtjust i. Kronärtskockskräm! Han gillar det på kex, men jag slog på stort och gjorde den ljummen och serverad med fusilli. Yum!
 
 
 
Du behöver:
Saften från en halv citron
Vatten eller olja för konsistens
1/2 finhackad vitlöksklyfta
Peppar
1 stor bort sköljda och avrunna kronärtskockshjärtan
Salt eller finriven parmesanost
 
Gör såhär: Mixa allt så slätt du önskar. Gegga ihop med nykokt, varm pasta, grovt hackad persilja och grovt hackade cocktailtomater, eller servera den som den är och dippa chips eller pitabröd i den. 

Min andedräkt igår alltså... så äcklig! Vitlök är farligt, det smakar inte hur illa det kommer lukta ur munnen. Tack och lov är ju bloggar doftfria så ni slipper lida av att jag pratar om det här. Och hur många stör sig på att skålen inte står i mitten av bordstabletten? I do!
Jag har kanske buttert skinn

Jag har vissa skönhetsprodukter som aldrig byts. Exempelvis min ansiktsspray, bronzer och vita eyeliner. Men så har jag produkter där jag aldrig tycks hitta rätt. Mascara, foundation och dagkräm är sådana. Just nu testar jag dagkrämen här nedan, eftersom de som är märkta "torr hy", "fet hy" och "normal hy" inte fungerat till min standard. Så jag tänkte att jag kanske har... tråkig, trött och butter hy!?
 
 
Hittills är jag nöjd. Krämen luktar gott och är mer lättflytande än mina tidigare krämer. Den sjunker in snabbt, det behövs inte så mycket för att fukta hela ansiktet och halsen, och den fungerar att lägga runt ögonen. Har hyn blivit mindre grumpy? Troligtvis inte, men så är jag bara på dag tre. Än finns utrymme för underverk!
Tulpaner är vackra när de dör

Att min förra blogg spred virus och blev tvungen att raderas känns ju lite sådär svindåligt. Nu är jag väldigt nojig och vågar inte gå in på aftonbladet i princip. Säg till om det skulle kaosa minsta lilla igen är ni vänliga! Så snart jag fått ordning på min domän kommer även den virusfria reklamen som blogg.se distribuerar ovanför och mellan inläggen ryka. Här tas inga chanser längre. 
 
Mitt i all otur har jag ändå många fina saker att berätta, men jag får allt sprida ut inläggen lite. Idag börjar jag med de tjusiga tulpanerna som vissnar på ett så vackert sätt - de fick jag av min make i torsdags - och den härliga ljusstaken från Kosta Boda som jag fick av min vän Néas mor för att jag hjälpte till att köra ett par säckar återvinning. 

 
Blir man inte lite lycklig i hjärtat av långsamt döende tulpaner och vackra snöbollar efter Ann Wolffs design? Jodå, inte så lite heller.
Blommor, Flowers, Glas, Inredning, Inredningsdetaljer, Kosta Boda, Silver | | 4 kommentarer |