Kronärtskockskräm

Igår åkte min man hem till sin mamma i Finland. På Åland för att vara exakt, vilket jag har lärt mig av ålänningar att man faktiskt bör vara i och med att Åland är självstyrande med allt vad det innebär. Jag firade, trots att det låter himla elakt, med att laga mat som jag vet att han inte är särskilt förtjust i. Kronärtskockskräm! Han gillar det på kex, men jag slog på stort och gjorde den ljummen och serverad med fusilli. Yum!
 
 
 
Du behöver:
Saften från en halv citron
Vatten eller olja för konsistens
1/2 finhackad vitlöksklyfta
Peppar
1 stor bort sköljda och avrunna kronärtskockshjärtan
Salt eller finriven parmesanost
 
Gör såhär: Mixa allt så slätt du önskar. Gegga ihop med nykokt, varm pasta, grovt hackad persilja och grovt hackade cocktailtomater, eller servera den som den är och dippa chips eller pitabröd i den. 

Min andedräkt igår alltså... så äcklig! Vitlök är farligt, det smakar inte hur illa det kommer lukta ur munnen. Tack och lov är ju bloggar doftfria så ni slipper lida av att jag pratar om det här. Och hur många stör sig på att skålen inte står i mitten av bordstabletten? I do!
|
#1 - a n n i k a:

Gott!

#2 - jessy:

Det lät ju spännande, det har jag aldrig ätit tror jag!

#3 - Mirre:

haha tänkte ej på att det att den ej står i mitten, skratt. Samt jag brukar också äta sådant BQ ej gillar då han är borta, då ska man få frossa loss =D

#4 - Netti Starby:

Mums vad gott det låter! Kram

#5 - Bambi:

Hahahaha jag tycker faktiskt inte att det luktar så illa från folk som ätit vitlök :P kalla mig konstig men...

Svar: oj hahah min syskonsituation är knepig fan :P har 6 st syskon totalt. Pappa har (inkl mig) 6 barn med tre olika kvinnor. Mamma har tre. 2 med min pappa och 1 med lillebrors pappa. Hängeru med? :P

Jadu - han är rätt sliten numer och då är han bara 50 år.

#6 - Linn Strömberg:

Mysigt att lyxa till det med mat som killen inte tycker om ,)

#7 - V I L M A L A ♔:

Muuuummaaaa! Tack för tipset :3

#8 - Liene Svärd:

mm verkar gott

Kommentera här