Onsdagar lagas inget

Vet ni varför onsdagar är dåliga dagar? Jo, för att jag slutar vid middagstid. Ni vet, som normala människor gör varje dag. Jag slutar vid middagstid en ynka dag i veckan och ändå förstör det halva mitt humör. För jag hinner inte laga mat. Idag skulle jag ju göra en biffstroganoff, när är det tänkt att jag ska hinna det? Nu? 

Igår däremot slutade jag tidigt och åkte hem för att sätta igång en ratatouille. Varje liten kubad grönsak bryntes i stekpanna innan det hamnade i grytan och puttrade till gudomlig gegga... i tre timmar!

 
Titta bara, titta så snyggt? Nej, långkokta grönsaker ser inte så vackra ut, men rackarns vad det smakade bra. Dessutom blev det typ sex stycken matlådor över till frysen, kanske fler beroende på portionsstorlek.
Vi är någon slags målbild, enligt mig

Ibland har jag och Erik inget att göra. Vi blir sådär plötsligt uttråkade och rastlösa. Då brukar vi styra ett minifika och lite spel eller bok. I helgen kom ett sådant il - jag blev så uttråkad och suckade högt. För min del innebar det Brandtskorpor och Gossip Girl och Erik körde samma men läste en bra bok istället. 
 
 
Vi kanske inte är sådär "goals" som man ser här och där på Tumblr att folk taggar tjusiga kärlekspar med. Men vi har i alla fall inte bråkat en enda gång sedan 2008, så jag tycker att vi har det jävligt bra i alla fall. 
Första adventsfrukost

Jag råkade formatera mitt minneskort, så det blir ingen veckomatsedel för vecka 47. Men vi får kika på en frukost istället!

Tänk att börja alla morgnar såhär. Snart, eller förhållandevis snart, är det jullov i två veckor och jag kan göra det igen. Ha långfrukost, varje morgon! De här bilderna är från igår och det var verkligen stillsamt. Idag åt jag frukost i mörkret och på ungefär en halv minut. Då kan jag glädjas åt att tänka tillbaka!
 
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla männskor glädjas att fira få advent. 
 
Brungräddad baguette med ost, salami, tomat, sesamfrön och ruccola. 
 
Den här underbara koppen köpte Erik till mig på Waldorfs julbasar. Kaffet är tio gånger så gott bara därför.
 
Eriks motto på mackor är less is more. Jag är precis tvärtom och om det inte vore för att det blev svårt att äta skulle jag lassa på ännu fler ingredienser. 

Utom skorpor. Den avslutande skorpan från Brandt äts alltid med bara smör.

Jag känner mig verkligen inte helt pigg och det är så himla besvärligt. Jag tror nämligen att det har med stress och vinter att göra och det är ju inte så övergånde. Tre veckor och tre dagar till lov. Tre månader och tre dagar till vår. Hopp!