Time tag

Vad är ditt förhållande till tid? Tid är ett så stort begrepp, men några saker som gäller mig: tidspessimist till det mesta, därmed i god tid till allt som är viktigt. Jag tycker att helgen är för kort men att veckorna är alldeles lagom långa. Jag gillar att tillbringa tid, inte att spendera den. 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst? Mellan 05:00 och 07:30, alltså väldigt tidigt på dygnet. Sedan jag gillar jag kring 19:00 också.

Vilken är den bästa veckodagen? Just nu är jag väldigt förtjust i torsdagar och lördagar. Men det brukar variera väldigt mycket beroende på vilket schema jag har, vilken vecka det är, om jag har semester eller är på jobb. 

När går tiden som snabbast? Vid drömlös sömn och på måndagar.

När går tiden som långsammast? När jag sitter nervöst, i mycket god tid som den tidpessimist jag är, och väntar på att få sätta mig i tandläkarstolen. Eller tiden från att ha satt sig i flygplanet till att det faktiskt lyfter... att vänta på rädslor liksom.

Hur länge tar det för dig att sminka dig? Ungefär 15 minuter för jobb och ungefär 20 minuter för krog/restaurang. De extra fem minuterna innebär två extra highlighters och en liquid eyeliner eller ögonskugga. Annars är det samma bas.
 
 
Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett från denna? Det skulle vara spännande att uppleva hur det var att vara kvinna på 50-talet när saker precis började förändras så smått. Se om man var ett svin eller inte.

Äter du fort eller sakta? Medium. Långsammare än min make men snabbare än de flesta av mina elever.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på? Film, förtäring av olika slag och studier. 

Vad gillar du minst att lägga tid på? Att vara med människor jag inte tycker så mycket om och att göra helt onödig dokumentation som förmodligen ingen annan än jag själv kommer läsa i alla fall, allt för att som lärare ha ryggen fri.

 
När brukar du gå upp och lägga dig på vardagar? Jag stiger upp mellan 04:50-05:36 på vardagar (då ringer mitt larm). Jag brukar gå och lägga mig strax efter 21.

Vad skulle du gärna haft mer tid till? Till allt det där ingentinget och att skriva en härlig roman under all den  tiden.

Vad gjorde du för tre timmar sedan? Fyllde i närvaro.

Vad gör du om tre timmar? Jobbar över till 18:30 på grund av elevsamtal och sådant. 

Var ser du dig själv om tio år? Jag ska ha fortbildat mig och fått en ny examen, jag ska bo större och modernare. Jag ska vara fortsatt lyckligt gift med Erik och jag ska ha hittat min passion.

Jag har tagit listan från Johanna och ni kan läsa hennes svar och besöka henner blogg HÄR.

|
#1 - Fanny:

Vilken härlig tag!

#2 - Christine's Stories:

Så du är rädd för att flyga med andra ord? Har du testat att fråga om du får gå in i cockpit under flygning? Det brukar de låta flygrädda göra. I alla fall när jag var yngre.

#3 - Anonym:

jag väger just nu 63 kg och första målet jag har är att ta mig under 60 så jag står på 59 sen måste ja se hur många kilon mer som krävs för att formen ska vara perfekt :) men totalt 9,4 kg har ja droppa :)

#4 - AMANDA:

Vilken rolig och annorlunda lista!

#5 - Marie:

Roligt att läsa och den tiden är jag som tröttast, men måste gå upp då tösen vaknar hehe, vardagssmink går hyffsat snabbt för mig med, men festsminkning tar segare tid, hehe ibland gör jag om ett par ggr

#6 - Tilda Barkselius:

Jättekul att få läsa dina svar och håller helt med om att tiden går som långsammast när en väntar på sina rädslor!

#7 - jessy:

Skulle behöva ta efter dig med tiden på att sminka mig! haha, grymt att du kan göra det så fort ju!

#8 - Alice:

Åh, hade verkligen velat leva på 50talet jag med!!

#9 - lyckokatt.blogg.se:

men vilken rolig lista! superkul att läsa :-)

#10 - Emilie Levinsson:

Vilket roligt inlägg! Det är verkligen frågor som får en att fundera på hur man spenderar tiden måste jag säga... :)

#11 - Gabriella :

Roligt med en lista!!

#12 - Kattis:

Vad roligt...fanns en del likheter med hur jag skulle ha svarat på en del av frågorna!☺
sv: Kinesiologi var en positiv överraskning!

#13 - FREEDOMtravel:

Tiden går ju alltid för fort av någon anledning! Men jag sminkar mig iaf inte, så då får jag en kvart extra ;)

#14 - Heléna:

Roligt inlägg med fina bilder :D Intressant med tid och hur olika den kan upplevas av människor och hur olika den kan upplevas vid olika situationer :D
Kram härliga Julia :D <333

#15 - Linda:

vilken härlig tag :-)

#16 - Amina:

Ännu en skojig lista du! Ska spara till en regnig dag ;) Du, jag nominerade dig till Liebster award, så kika gärna in och få info om det på min blogg. Om du vill vara med förstås, är ju inget måste :) Men bara så du vet så gillar jag din blogg, kram!

#17 - Sofie:

Vilket roligt inlägg :)

#18 - Amanda Jona [SPONTAN]:

Så kul att läsa och vet inte riktigt varför, men älskar att du la in en massa bilder på klockor, haha! :)

#19 - Emma :

Han får kväljningar, stoppar dom så långt ner att han nästan kräks, man vill ju inte att han ska få ätstörningar redan! nä skämtåsido :)

#20 - FrökenTV, bloggen om tv och film:

så snygga klockor

#21 - Anonym:

vilken rolig lista :)

#22 - Carolina Thoor:

Åh måste också ta och göra den så snart som möjligt! :D

Sv; ja, sådär läskig var den. Inte jätte!
Okej, synd då. Jag tror på det, så det är spännande att se på sådant då! :)

#23 - Lucy:

Roligt att läsa :D

#24 - Mia Forsberg:

Åh vilken skojig lista, denna måste jag också göra (jag som är list-tokig, hihi). Hur kommer det sig att du gillar tiden sådär tidigt på morgonen? :)

Haha då är du lite som mig, jag gillar också naturell kvarg bäst, och så smaksätter jag själv med diverse frukt, bär, steviadrops, sockerfria såser, kanel osv :) Men tycker det är smidigt med de små 150g-burkarna ibland när man är iväg och vill ha något litet, mellanmål eller så :)

Bra fråga du ställde om hur man vet om man är frisk från utmattningen! Jag kan ju bara gå till mig själv och det jag talat med läkare och psykolog om. För mig känner jag inombords och i kroppen, både psykiskt och fysiskt, att jag börjat må bättre och blir friskare. Mina fysiska symptom har blivit mindre - magen är bättre, inte huvudvärk konstant, är inte trött dygnet runt, har inte hjärtklappning typ alls, inga bröstsmärtor, ja finns väldigt mycket symptom som jag haft.. Å nu känner jag mig liksom motiverad och engagerad igen i livet, har fått tillbaka glädjen och att känna olika känslor, vill tillbaka till arbetslivet osv. Men jag är inte helt frisk ännu skulle jag säga för jag har fortfarande väldigt väldigt lätt att känna mig stressad och bli uppstressad, klarar inte att ha flera planerade saker på samma dag, får fortfarande ångest, blir väldigt trött bland mycket folk, har 0 koncentration att läsa och svårt att fokusera på filmer/serier men även uppgifter som tar en stund osv. Haha skulle kunna skriva massa mer men då får du en hel novell att läsa och jag tycker redan det blev en hel del ;P

#25 - my:

Rolig lista :D

#26 - Yohanna af Skovde:

Kul lista! Lite udda, tid är ju så olika beroende på vem man frågar :)

#27 - Amanda Forsman:

Vilken rolig tag :)

#28 - Julia Persson:

Kul att läsa!

#29 - Sofia Werlin: mammalivet & hälsolivet:

Intressant att läsa alla dina svar! ☺️🌸

#30 - birgitmaria:

Jag är tidsoptimist och kommer på pricken till uttalad träff ;-)
jag gillar sena kvällar och tidiga mornar - det går inte riktigt ihop!

#31 - Caroline:

Kul lista! Vad tidigt du går upp, haha. Jag som är så morgontrött går upp 6-halv 7 och tycker det är galet tidigt! Men kan förstå att det är skönt när de kommit in som rutin :) jag gillar också tidiga mornar OM jag kommer upp o inte är så trött :'D

Svar: jag gillar att vakna tidigt, är sjukt morgonpigg!
Ljuva Julia

#32 - JUNITJEJ:

Kul lista! Så snygga klockor du har! Hur många har du?

Kommentera här