Veckans downs and ups - v. 17

 
 Jag blev sjuk.
 
 Jag blev sjukskriven.
 
 Min psykolog och läkare gick på semester.
 
 Det här har varit den längsta vecka i mitt liv, någonsin.
 
 
 Mina anhöriga och mina kollegor.
 
 Tranströmertolkningen på Kultur på Campus. 
 
Vad har ni för ups i veckan? Hoppas att ni är pigga och glada och redo för vår och valborg. Vad gör vi, nu kör vi, vad gör vi, nu kör vi... *UMPH, UMPH, UMPH*
En vårlista - såhär i slutet av "våren"

Har våren börjat som du tänkt dig?
Våren började med ett sportlov tillbringat i Italien. Det var verkligen allt jag hoppats på!

Hur såg ditt liv ut förra våren?
Hela våren var helt ärligt rätt trevlig. Nå, jag opererade ut två visdomständer på en dag och var rätt borta efter det, men vi hade helt otroligt vårväder och redan i april åt vi på balkongen i kortärmat och jag var brun och fräknig. I år är det så kallt att tjälen är kvar...

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?
Nästa vår vill jag bo i ett nytt hem, jag vill vara frisk och lycklig och jag vill att solen och värmen och knoppningen ska vara igång.

Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Ankelbyxor och uppkavlade byxor har jag förälskat mig i! 

Vad önskar du dig i vår?
Det är ju bara en månad kvar av våren, så jag tycker den månaden kan bjuda på mycket solsken, vänner och gärna att jag får hälsan tillbaka. Och longboard. Jag saknar en longboard. 

Föredrar du våren eller hösten?
HERREGUD, vad är det för jävla fråga? VÅREN!

 
Tre saker som stoppar vårkänslorna?
1. Den här kylan...
2. Att jag blev sjuk...
3. Att Ålidhem är sist att sopas i Umeå Kommun.
 

Vem/vad är din vårförälskelse?
Erik och Kendama.

Har du några sommarplaner?
Jag vill ha sommarplaner, men jag får inte än. Så först och främst: vila, vila, vila. Bli hel. Börja om. Men jag ska göra detta i sommarstugan och köra mycket bil med nedfällt tak. 

Jag har hämtat listan hos den underbara Matilda Berlin.

Tranströmer på världens språk

Varje dag ska jag göra en utomhusaktivitet eller en social aktivitet. Jag kämpar på med promenader till sjön eller cykeltur till affären och tillbaka. Igår tog mamma med mig på Kultur på Campus där Molnskugga framfördes. De läser och sjunger verk av Tranströmer i olika etapper på olika språk. 
 
 
Jag har gått en kurs om Tomas Tranströmer på Linnéuniversitetet, samt grottat ner mig i hans verk tillsammans med mina kursare på svensklärarutbildningen vid Umeå Universitet. Vi valde ett verk som heter Stenarna och som sedan kom att bli min favorit. Av de som lästes igår var det Romanska bågar som gjorde mest intryck. Jag grät lite.
 
 
Efteråt gick jag och mamma en trappa ner och fikade en kopp med kaffe och ett bakverk som hette Vintermössa, men som var ett slags dubbel biskvi som var doppad i choklad och kokos längst ner. Det var gott, men man hade aldrig orkat en hel själv. Jag har så många bilder och minnen från alla olika gånger jag har suttit på precis den här platsen och det blev lite nostalgiskt!
 
 
Efteråt var jag helt matt, men jag är glad att jag tog mig iväg!