5 ondskefulla filmkaraktärer jag hatar

I ett ryck av ilska över alltings besvärligheter och allas (inklusive min egen!) ignorans och enfald sammanställde jag typ tusentals listor på saker jag hatar, ogillar, föraktar... en del går inte att publicera, men fiktiva karaktärer känns la ganska harmlöst. Här kommer därför listan med de ondskefulla karaktärer jag hatar allta mest - just nu. 
 
1. Dolores Umbridge (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
Alla hatar henne, till och med folk som ingenting begriper. Det värsta är att hon gör onda handlingar (torterar studenter, släpper felaktig och förödandeinformation till folk med makt, manipulerar väljare etc.) för ”allmänhetens bästas skull” och med sockersött leende och rosa rosett,  vilket gör henne mindre våldsam än Voldemort, men mycket mer skräckinjagande. Bokversionen är jävlart ännu värre!
 
2. Tengil (Bröderna Lejonhjärta)
Han går in i Törnrosdalen med sin armé och sin genomvidriga drake, bygger en mur runt hela samhället, förslavar folket och skickar sina mest dugliga slavar till sitt hemland för att bygga upp sin nya stat. Han är inte främmande för att låsa in och tortera åsiktsmotståndare heller, samt brännmärker också sina egna väljare på bröstet. 
 
3. Jack Torrance (The Shining)
Jack Torrance är vansinnig och spelas av Jack Nicholson. Han förnedrar sin fru, misstror sitt barn, är manipulativ, otrogen, våldsam och mordisk. Han gör verkligen inga rätt. Jag bryr mig inte om att han är alkad, trots att det i bokversionen är giftet som är det farligaste. Nej, med eller utan enheter i blodet är det hans vanföreställningar om att ta bort de som sinkar hans storhet till vad pris som helst som ger riktiga chills. Det ska ändå vara en man som man levt med i ett decennium eller mer..!
 
4. Stuntman Mike (Death Proof)
Stuntman Mike väljer offer med omsorg, förföljer och läser in sig på dem och deras leverne. Han myglar sig sedan in i deras värld och mördar dem på sätt som gör det omöjligt för sina offer att överleva men även omöjligt för honom själv att avslöjas. Det värsta med Stuntman Mike är att han ”leker med maten” eftersom han känner sig så trygg i sina kommande dåd. Han låter flera av sina offer veta ATT han vill mörda dem långt innan han faktiskt gördet. Mer vill jag inte säga då det här är min favoritfilm i hela världen - jag tycker att ni ska se den och hata Stuntman Mike som jag gör..!
 
5. Daryl van Horne (The Witches of Eastwick)
En till makalös insats av Jack Nicholson när han spelar Satan i the Witches of Eastwick. Han manipulerar eller förhäxar tre annars smarta tjejer att falla för honom och göra hans vansinne till viljes. Från ingenstans dyker han upp som svaret på deras böner, men han visar sig snabbt vara deras värsta förbannelse då han förgiftar alla, alla, alla som står i hans väg att skapa... djävulsbebisar. Det låter som en tragikomisk film, men tro mig: Daryl van Horne förtjänar en plats på den här listan...
 
 
Jag skulle även kunna göra ett helt, helt inlägg med endast Disneyskurkar jag hatar, haha. Men därför inkluderar jag inte sådana här. Jag tror till och med att jag redan har skrivit ett... ska kolla. Håller ni med om några av mina hatobjekt!?
|
#1 - Jeanette:

Men vilket roligt inlägg att läsa! :) Jättebra idé ju, och jag håller med dig i dom flesta, dom jag känner igen och vet vilka dom är i alla fall haha

#2 - GoForFit:

Jag började direkt tänka på Joffrey, GOT. Svårt att hitta en karaktär som är lättare att hata än honom. Var nästan vemodigt när han försvann. Haha.

Och, åh, ondskefulla dinseykaraktärer - please make a list! Haha :D

#3 - Celine:

Usch hatar också Jack och Dolores!

#4 - Gabriella :

Håller SÅÅÅ med om nummer 1!!

#5 - Amanda:

Umbridge är en vidrig, vidrig karaktär....

Svar: ja jag önskar att hon dog.
Ljuva Julia

#6 - Kattis:

Fem karaktärer värda allt vårt hat säger jag!

#7 - Sara Ekman:

Haha hatar också Umbridge från Harry Potter!!

#8 - Annie:

Håller verkligen med om nr 3. Han är verkligen obehaglig :/
Några av de andra har jag nog inte sett ;)

Kul ide med inlägget :)

Kram

#9 - Sussi:

Jo du, det där var inga trevliga prickar det där! Riktiga hatobjekt. Man är ju glad att det bara är på film i alla fall ;)

#10 - Netti Starby:

Haha jag håller med dig! :-D Kramis

#11 - NICOLE:

Den enda jag vet vem det är, är Tengil ;) Jag tycker inte alls om den filmen faktiskt ska jag erkänna :D När jag var liten och vi skulle fara till Astrid Lindgrens värld så typ vägrade jag pga var så rädd för allt med den här filmen typ ;D galet att den kallas barnfilm ;)

#12 - Linnéa:

Ja alltså vem avskyr inte Dolores!?
Fyfan....Hade mardrömmar om henne när jag var mindre!

#13 - Johanna Utterberg:

Åh vad jag håller med om Tengil, alltså så vidrig!!

#14 - Julia:

Ja håller med dig om allt :)

#15 - Matilda Berlin:

Men ja, ja, ja!! Det bara fullkomligt kokar inom mig bara jag läser namnen, haha! Kram <33

#16 - Miss Baby Peaches:

Dolores Umbridge.. jag har nog aldrig varit så arg på någon jag läst eller sett på film någonsin. Inte någon jag träffat på riktigt heller. Usch, vilken hemskt kvinna det är!

Kommentera här