Årsresumé 2017

HÄR hittar ni listan från 2016.
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har köpt nya vinterdäck. Jag har besökt Canazei, Italien. Jag har varit med om tillsyn från Skolinspektionen. Jag har gått tre dygn med EKG-holter och gjort ett ultraljud på hjärtat. Jag har servat bilen. Jag har varit sjukskriven. Jag har varit den mest besökta bloggen på hela Blogg.se i två härliga dygn. Jag har blivit en Ruff Diamond. Jag har skrivit fakturor. Jag har jobbat som golvvårdare. Jag kom in på överbryggande utbildning till studie- och yrkesvägledare.

 
2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Nää... njaaa... ett halvt av dem... men skriver nya i år i alla fall, that's just me.
 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Flera vänner, släktingar och bekanta fick barn, jag är glad och peppad för deras skull. 

4. Dog någon som stod dig nära?
Min farfar dog den här sensommaren och det var mig en mycket stor sorg. 
 
 
5. Vilka länder besökte du?
Italien. Jag drog till Canazei och Dolomiterna i en ljuv vecka!
 
6. Är det något du saknat år 2017 som du vill ha år 2018?
Jag har inte varit så värst frisk och hälsosam i år, så den delen har jag saknat väldigt mycket. 2018 ska bli mitt år, så är det bara! Jag har mitt gymkort, mitt jobb, mitt intresse för matlagning, jag har mina läxor från KBT och så vidare. Heja mig, the year of Julle!
 
7. Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
Jag glömmer helst allt från 2017 och tack och lov, till följd av att jag hade utmattningssyndrom, så har jag faktiskt inga närmare minnen av året som gått. Inget som är datumkopplat i alla fall.
 
8. Vad var din största framgång 2017? 
Att göra de stora livsförändringarna: bli sjukskriven, säga upp mig, börja på ett nytt jobb och sedan komma in på en underbar utbildning som jag blev hjärnfrisk till i absolut rättan tid! Samt att operera ut den förbannade p-staven.
 
 
9. Största misstaget?
Jag har inte gjort så stora misstag tror jag. Mitt i livets värsta år är det ytterst lite som kan skyllas på mig själv och mina handlingar. Jag misstog cayennepeppar för kanel på gröten en gång. Det var inte så himla gott! Dessutom visade det sig vara ett misstag att boka alpresa vecka 5 då det kommer krocka med obligatorisk närvaro på SYV-utbildningen.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit sjuk i utmattningssyndrom. Det gick åt helvete med hela hälsan, helt enkelt.
 
11. Bästa köpet?
Vinterdäck, vilka jag köpte redan under vecka 1. Eller en mocca master!
 
12. Vad spenderade du mest pengar på?
I klumpsumma var det bilen som fick mest uppmärksamhet: skatt, försäkring, nya vinterdäck, däckskiften, service, besiktning, bensin, ombesiktning, lagning av kretskort och glödlampor... men annars är det väl mat och räkningar och sådant.
 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att vara i Canazei var bland det bästa jag gjort!


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2017? 
Despacito. Inte för att jag vill att det ska vara den, men det kommer vara den!
 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare. BETYDLIGT ledsnare. Kanske det värsta året i mitt liv. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Åkt snowboard. Jag åkte visserligen oftare än 2016, men jag önskar att jag hade gjort det ännu mer. 2018, the year of Julle, kommer vara späckat av brädåkning. Jag önskar också att jag varit utomhus mer i största allmänhet och att jag tränat mer!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat. Jag stressade mig in i den där berömda väggen och jag blev sjuk och sjukskriven i hela 180 dagar. Efter det gick jag tillbaka i jobb eftersom Försäkringskassan tvingade mig, men det gick ju inte att välja jobb jag egentligen ville klara av, utan det blev städ och golvvård och byggstäd.
 
 
18. Hur tillbringade du nyår?
Nyårsafton är min favorithögtid på hela året, men jag gör aldrig något speciellt på dagen i fråga, jag tar det mest piano och avger nyårslöften. Skålar i Prosecco på tolvslaget och brukar oftast somna strax efter!

19. Blev du kär i år?
Nope.

20. Favoritprogram på TV?
Diners, drive-ins and dives. Det är verkligen "guilty pleasure", men jag har sett det nästan varje veckodag eftersom det spelas strax efter middagstid och det är oftast då jag sitter vid TV:n. 

21. Bästa boken du läste?
Hummelhonung av Torgny Lindgren. 

22. Största musikaliska upptäckten?
Har jag upptäckt något? Nja. Jag är ju hopplös och lyssnar gärna på gammal musik som jag "alltid älskat". Lite så... 
 
 
23. Något du önskade dig och fick?
Yeeeees, massor. Jag fick bland annat min nya snowboard och äntligen känns det lugnt igen. Äntligen kan jag ge mig ut och åka precis när jag vill om jag vill!
 
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
Inget speciellt. Jag var hemma från jobbet och jag mådde inget vidare, men Erik lagade i alla fall tacos med pico de gallo åt mig, men jag firade inte eftersom jag inte har några kompisar här i Umeå. Jag ska börja odla vänner i kommande år är planen.
 
25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Eh, ja. Kanske att vara frisk och fri, att vara stark och snygg, att vara glad och peppad. 
 
 
26. Hur skulle du beskriva din stil år 2017?
Som vanligt har jag mest haft leggings och t-shirtklänningar eller stora, långa skjortor. Sneakers, keps och färggrann har jag också varit. En hel del snygga kläder har fått återvända i min garderob. Superskönt!
 
27. Vad fick dig att må bra?
Att pyssla med kalendrar och se på Mumintrollet. På riktigt har typ ingenting annat fått mig att må bra, jag har inte ens mått bra av att träna..!
 
 
28. Vem saknade du?
Jag saknade Néa, vilket är lite märkligt eftersom vi har bott isär sådär svinlänge och jag har aldrig gått runt och saknat henne förr. Men nu i år har hon inte hälsat på så då känns det verkligen i mig hur mycket jag saknat henne. 
 
29. De bästa nya människorna du träffade år 2017?
SYV-Karin, eller var det förra året? SYV-Karins kontor har varit min fristad typ hela året och jag har gråtit och skrattat och gråtit och snackat och fulat mig och bara suttit där inne... åh, henne saknar jag också nu!
 
30. Det bästa med 2017 var...
... att jag kom in på SYV-utbildningen! Det bästa kom på slutet med andra ord.
|
#1 - Felicia:

Kul lista :). Gott nytt år.

#2 - Mirre Sweetwords:

Gott nytt år till er med <3 samt vårt 2017 var väl största utgiften lghköpet, men även bilen har haft typ lika utgifter som eran, service, nya däck, reperationer, nytt bilbatteri, plåtskada, acproblem ja allt möjligt skit hehe

#3 - Alice Lindström:

Älskar att läsa åresresumeer och listor, såå kul att veta vad andra har gjort. haha
tur att du mår bättre nu än vad du gjorde tidigare under 2017!

#4 - Linda:

Härligt inlägg! Gott nytt år! :)

#5 - Denise:

Du har kämpat på så bra det här året trots alla motgångar du har varit igenom. Jag hoppas på att du får ett betydligt härligare 2018 på alla vis. Gott nytt år!

#6 - Matilda Berlin:

GOTT NYTT år finaste!! Nästa år ska bli ditt år, nästa år ska vara grymt - heja dig <33

#7 - birgitmaria:

Men lite roligt har du haft iaf och du slutade på topp kan man väl säga! Önskar dig ett härligt 2018 med allt som du vill göra och mår bra av!

#8 - Mia Forsberg:

Hoppas du hade en bra nyår igår! :) <3 Vad roligt att du kom in på SVY-utbildningen! Hoppas det kommer gå bra att studera, hålla fokus och hantera stressen nu efter sjukdomen. :)

#9 - Amanda:

Har också lyckats ta fel på cayennepeppar och kanel en gång...ingen höjdare alltså.

Svar: inget att rekommendera ;D
Ljuva Julia

#10 - Miss Baby Peaches:

Jag beklagar sorgen du upplevt Julia. Jag hoppas verkligen att det här året blir ditt och att du får vara frisk och att allt går SÅ JÄVLA BRA för dig rent ut sagt!

Svar: tack min vän <3
Ljuva Julia

#11 - Nea:

Åååh jag saknar dig så mycket Jullbert du är bäst 😍😘❤❤❤

Svar: Måååh <333
Ljuva Julia

Kommentera här