Vånda och valångest

 
I flera dagar har jag gått runt med stor vånda, och ett halvlyxigt dilemma. Som bekant, eftersom jag skrivit om det både här och där, i tid och otid, ska jag till Alperna vecka 5. Woho etc. 
 
Som ni också vet kom jag in på utbildningen som gör mig till Studie- och yrkesvägledare (drömmen att kunna arbeta inom skola, men ett nytt fält, eller allra helst arbeta på arbetsförmedlingen!!!) på distans med terminsstart vecka 3. Woho etc.
 
När schemat kom upptäckte jag... att den första fysiska, i verkliga livet-träffen, med hela fem obligatoriska delar är måndag till fredag vecka 5. Seminarium och samtalslabbar är inget man direkt kan göra skriftliga restuppgifter på, så hade jag tackat ja till utbildningen så hade jag fått underkänt på hela första terminen, utan möjlighet att göra resterna förrän de andra SYV börjar, till höstterminen (endast tidigare än så om jag ”har tur” och tillräckligt många är sjuka...).
 
Så vad gjorde jag tror ni..? Alperna eller SYV? Snowboard vecka 5 eller utbildning vecka 5? 
 
 
Jag valde båda!
 
Min ångest och vänta kan lätta, för jag tackade JA till utbildningen och jag bokade om alpresan till en annan vecka. Jag kommer, med andra ord, INTE missa mina obligatoriska inslag på utbildningen och jag kommer åka till Ischgl i Österrike. Woho, på allvar, hur tur kan man ha?
|
#1 - Anette:

Jag tror att du gjorde helt rätt. Nu verkar det som att du inte missar någonting, varken studier eller resa, bara en annan ordning :)

#2 - Bunny:

Nej vilken otur!! Hade nog försökt boka om resan och ta utblidningen! :(

#3 - Alice Lindström:

Wohooo vad bra att det löste sig!

#4 - tess:

Men gud grattis till utbildningen! Du har ju en massa att se fram emot! Problem går oftast att lösa! :D

#5 - Matilda Berlin:

Fyy vad det knöt sig i magen på mig när jag läste det där!! Vilken mardröm att behöva välja. Så himla skönt att det gick att lösa!! Kram sötaste du!! <3

#6 - paralyserad:

Åh, grymt ju! Så glad för din skull!!

#7 - Alice:

YEY, vilken tur att det gick att lösa, HEJA! :D

#8 - Miss Baby Peaches:

Men så skönt att det gick att boka om resan! Du som varit så himla pepp liksom!!

#9 - Louise:

Men härligt att du hinner med båda! :D

#10 - GoForFit:

Men åh, sååå himla skönt att du slapp välja mellan dem :) Och har jag sagt grattis förresten? För att du kommit in på utbildningen? Om inte - GRATTIS :D

Svar: tack kära du! <3
Ljuva Julia

#11 - World by Tina:

Det hade varit precis mitt råd, boka om och kör båda! =) BRA val!

#12 - Bea:

Rätta mig gärna om jag har fel, men för att jobba på arbetsförmedlingen brukar det väl räcka med att du har NÅGON form av utbildning? Sen vilken verkar inte vara så noga. Tycker du borde kunna söka jobb där redan nu.

Svar: Åhå..! Det ska jag definitivt göra!!! Tack!
Ljuva Julia

#13 - Anna :

Det låter som ett klokt beslut! Men borde inte deltagandet i första veckan bara påverka första delkursen och inte hela första terminen?

Svar: Jo, så blir det förstås, 12,5 HP underkänt. Men man får inte göra restuppgifterna förrän nästa gång kursen går, alltså höstterminen 2018 så det hade varit ett U som släpats med utan att kunna göra något åt hela terminen. Så det känns ändå bra att få det gjort :-)
Ljuva Julia

Kommentera här