Vintersolståndet är viktigare än Snickare

Ingen har väl missat att det är vintersolståndet idag? Årest kortaste och därmed mörkaste dag. För somliga av oss är den mörkare än för andra. Här i Umeå var solen ovan horisonten i exakt 4 timmar och 16 minuter, mITT på dagen då man lix är på jobb eller i skola.
 
Den här dagen ska firas.
 
Jag bryr mig mycket mer om att fira ljusets återkomst - för imorgon vänder det! - än att fira att Maria födde en supercool snickare vid namn Jesus. Jag firar inte med offerblot, utan mer som i Mumin. Har ni sett tecknade Mumintrollet och avsnittet ”Det stora vinterbålet”? Viktigt avsnitt! Då tänder vi ljus och spelar på trummor och dricker ”saft”! 
 
Så glad midvinter allihop!
 
 
|
#1 - Finurligafröken:

Åh äntligen! Jag klarar nog inte av mörkret mycket längre. Jag ska snart för att ljuset återvänder. Ska bara överleva julen först.

#2 - birgitmaria:

Jag tänker inte så mycket på midvintersolståndet, men nångång kanske man skulle fira det ordentligt, med ett bål, mjöd och nåt annat robust som man hade på vikingatiden! (typ fläsksvål eller nåt)
Jag gillar julen, ljusen och myset. Jag är inte särskilt religiös, så vi tillbringar ingen tid i kyrkan. (kanske julotta iår om jag orkar upp) Och så gillar jag att skämma bort mina nära och kära, med klappar (dock inte hysteriskt) , god mat och sällskap!
Men visst är det skönt när ljuset återvänder, det är då mer påtagligt efter nyår!

#3 - Celine:

Det är ju brutalt att bo ovanför polcirkeln just nu, är mörkt hela tiden </33

#4 - Johanna:

Åh ja, hurra för det!☺️

#5 - Fröken F:

Helt rätt! Det borde jag oxå firat. Viktigast på hela året ju :-) Nu vänder det!

#6 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Så skönt att vi vänder på ljuset nu! :)

#7 - Pauline :

Mumin ❤

Kommentera här