Vad drömmer du om, egentligen?

Den här sommaren har varit omtumlande på många sätt. Jag inledde den med att gå från utbränd till semester med noll chans till arbetsträning. Det är tur att andra instanser finns där och hjälper en i det här: de ser till att jag motionerar, kommer mig iväg på skoj och även att jag rapporterar alla studier och arbetssökande. Det ingår liksom, även om man ska stanna på jobbet man var på när man blev sjuk - man ska hålla alla portar öppna, för rätt vad det är så är man frisk och vill jobba eller plugga igen, men utan möjlighet för att man inte sökt något under sjukskrivningen.
 
För mig som har jobbat som lärare i så många år är det verkligen en djungel där ute, det fungerar liksom inte som när jag var ung och sökte sommarjobb genom att knacka på dörrar och lämna ut CV i pappersform och hoppas att man charmat in sig. Först trodde jag att det var krångligare nu, men nej, själva sökandet är mycket enkelt. Man kan liksom ladda upp ett CV online och så matchas arbeten som passar. 
 
 
Om det nu bara vore lika lätt att veta vad man vill med livet som att ladda upp adekvata dokument. Jag fyllde i en lista för ett tag sedan, i och med den stressrehab jag ska gå i höst. En fråga var ungefär "om du blev fullt återställd imorgon, vilket jobb skulle du då söka?". Det enkla svaret hade förstås varit lärare - jag har det bra som lärare och jag är väl förtrogen med allt vad det innebär... men drömmen, är det läraryrket? Jag klickade i rutan som hette "annat". Men vad detta "annat" är - när lär man sig det? Hur vet man det? Och hur bombastiska drömmar får man ha? 
 
 
Det är en djungel att vara ung och ny på arbetsmarknaden och det är ett aber att vara sjuk från något man gillat så mycket. Det river i mitt inre. Så hjälp mig med att berätta era drömmar: om du var fullt frisk, vad hade du då drömt om att jobba med? 
Vad händer vecka 31?

Jag testade ett nytt sätt att visa mina veckoplaneringar förra veckan och det blev ganska uppskattat! Det är så kul för mig också eftersom jag pysslar och pamprar i kalendern ganska mycket som ni ser, med färger och klistermärken och annat kul. Det är ju bara trevligt att ha några att visa det för och kanske inspirera andra att visa upp sina kalendrar för oss som är så fåniga att vi intresserar oss för sådant här!
 
 
 
Veckan har endast några "fasta planer", men en hel del ärenden som jag bör göra någon gång under veckan. Fredagen är ju ganska tom. Annars kommer veckan fyllas av träning, skrivande på poesisamlingen och romanen, samt en eller ett par svängar på stan. Torsdagen bjuder på bröllopsdag: fyra år som Müller-Sandvik. Men vad vi ska hitta på då är ännu en öppen historia.
 
Vad ska ni hitta på vecka 31? 
Mina middagar v. 30

Måndag:
 
Tisdag:
 
Onsdag:
 
Torsdag:
 
Fredag:
 
Lördag:
 
Söndag:
 
Den här veckan har varit så sjukt omtumlande och jag känner mig helt slut. Ni vet hur bloggar är ett redigerat utsnitt ur livet? Well, den här veckan har varit extra redigerad, ni anar inte vilken fruktansvärd tid det varit. Den här bloggen handlar liksom inte om psykisk ohälsa och hur jag mår, utan den handlar om vad jag gör och vad jag vill. Men OM den hade handlat om psykisk ohälsa kan jag säga att vi hade haft en halv roman att gotta oss i på sju dagar.

Jag har i alla fall ätit god mat, och det är i alla fall något att hurra för. Erik var nog mest förtjust i renskavsgrytan medan jag själv glufsade i mig potatissalladen som om det inte fanns någon morgondag. Har ni ätit något trevligt i veckan?