Mat som jag inte tycker om #3

Jag har tagit inspiration från Lovisa. Det blir ett inlägg fyllt av mat och matvaror som inte faller mig i smaken. HÄR och HÄR kan ni läsa mina förra matdissar.
 
Sill
Sill är en fet fisk och jag får därför antingen gallstensanfall eller svårt illamående av att äta den. Det spelar liksom ingen roll vilken smak den har - vem vet om jag kunnat vänja min palett vid sill egentligen - men när man kopplar en maträtt till illamående så är det svårt att få i sig den. 
 
Mögelost
 Jag har inte hittat en enda mögelost jag tycker om, varken vitmögelost, grönmögelost och blåmögelost. Jag har testat eftersom jag ju gillar ost i största allmänhet men jag tycker helt enkelt inte om det. 
 
Groddar
Groddar finns ju i tusentals varianter. På min favoritrestaurang serveras sesamgroddar till nästan varje måltid och jag äter dem inte. Det är ofta små groddar i salladsbarer och det tycks vara lite modernt att grodda hemma. Men jag skulle aldrig fRivilligt få i mig det. Jag vet vad jag tycker att det smakar som, men det kan jag inte skriva ut i bloggen >.<
 
Kalvsylta
Kom igen, det är kött från en babykossas huvud och vissa inre organ som man lagt in i gelé, bara det är väl skäl nog att inte äta det. Men dessutom är det en för mig svår konsistens och ofta feg smaksättning och knäppa tillbehör... inte min slags föda.
 
Margarin
Bordsmargarin och bakmargarin är meningslösa och otäcka fettkällor. Och de smakar salva. Om jag skulle bli vegan skulle jag helt sluta med sådant pålägg och bara smöra med avokado eller inget alls. Fy.
 
 
Vilken mat och dryck skulle ni hellre gå hungrig än att äta?
Mat | | 20 kommentarer |
Junifavoriter

Jag kan inte för mitt liv förstå att det är juni. Livet går så snabbt, hävdar vissa. Mitt går så långsamt. Jag vill inte snabbspola sommaren, men ärligt talat känns det som att det borde vara juni 2018 vid det här laget... Vill ni se förra årets junifavoriter så hittar ni dem HÄR
 
Läst:
Jag har lyssnat på My dad wrote a porno. På sätt och vis är det väl litteratur, då de bland annat läser högt ur Rocky Flintstones erotiska roman...
 
 
Sett:
Snövit och de sju dvärginnorna. Har ni sett!? Jag såg den när jag var liten och det här är exakt samma, med rätt röster och rätt takt. Fortfarande vidrig!

 
Gjort:
Jag har firat farmors födelsedag och jag har varit med syrran och jag har varit ute och jag har läst i en bok. Man ska glädjas åt det lilla ibland!
 
 
Ätit:
Sallad, iblant till frukost, lunch och middag. Bilden är en basic sallad, men den representerar hur härligt det varit att knapra sallad i solen!
 
 
Druckit:
Vatten är min junidryck, alltid. I alla fall de varma dagarna när jag tillbringar all vaken tid utomhus.
 
 
Köpt:
Jag är hopplös och knäpp, så därför har jag köpt en ny mid-season-kalender, trots att vi får en från jobbet. Men den här var så rolig och så mycket power att jag kände att jag måste ha den. Ser jag ordet "Lärarkalender" så fucking kräks jag!
 
 
Klätt mig i: 
Mörkgrönt och svart. Jag vet inte varför, juni brukar betyda skira, ljusa kläder. Men nej: grönt och svart har varit min melodi!
 
 
Vad är era junifavoriter? 
Hej livet, var har du gömt dig!?

Det har varit en fantastisk ledig dag idag. Erik har semester, jag är sjukskriven från ett jobb som har semester... äntligen kan jag andas ut! Jag vet att jag inte är oumbärlig, men jag tänker alltid, alltid, alltid att något är på tok. En person som alltid finner sig i mina "på-tokigheter" är min make Erik. Idag tog vi oss ut på promead och picknick till älven. Störtskönt! Han ville äta lunch på en sten, jag ville absolut tvätta händerna och dricka öl. Så vad gör han? Köper våtservetter, handsprit, en folköl och frallor i en brun påse, som sedan fick agera ölskydd. Duktig. 
 
Efter att ha "tvättat händerna" fick jag alltså Linusfrallor (frallor med lin- och sesamfrön på), en miniförpacking med philadelphia franska örter, en kaffe i take away-kopp och en liten plastsked att breda osten med. Det är så förbannat fint att han gör och säger så fina grejer. När jag inte klarar av att handla ordentligt och är rädd för baciller så bara... hjälper han mig. Så. Jävla. Fint. 
 
 
I kassan så var den där blippgrejen trasig, så streckkoderna fick skrivas in manuellt. Ni kan bara tänka er vilken tid det tog! Det var ren och skär panik. På grund av alla olika, stressade semesterhandlare. Men så satte vi oss vid fontänen vid älven och allt var som nytt igen. Tack och fucking lov.