Mat som jag inte tycker om #3

Jag har tagit inspiration från Lovisa. Det blir ett inlägg fyllt av mat och matvaror som inte faller mig i smaken. HÄR och HÄR kan ni läsa mina förra matdissar.
 
Sill
Sill är en fet fisk och jag får därför antingen gallstensanfall eller svårt illamående av att äta den. Det spelar liksom ingen roll vilken smak den har - vem vet om jag kunnat vänja min palett vid sill egentligen - men när man kopplar en maträtt till illamående så är det svårt att få i sig den. 
 
Mögelost
 Jag har inte hittat en enda mögelost jag tycker om, varken vitmögelost, grönmögelost och blåmögelost. Jag har testat eftersom jag ju gillar ost i största allmänhet men jag tycker helt enkelt inte om det. 
 
Groddar
Groddar finns ju i tusentals varianter. På min favoritrestaurang serveras sesamgroddar till nästan varje måltid och jag äter dem inte. Det är ofta små groddar i salladsbarer och det tycks vara lite modernt att grodda hemma. Men jag skulle aldrig fRivilligt få i mig det. Jag vet vad jag tycker att det smakar som, men det kan jag inte skriva ut i bloggen >.<
 
Kalvsylta
Kom igen, det är kött från en babykossas huvud och vissa inre organ som man lagt in i gelé, bara det är väl skäl nog att inte äta det. Men dessutom är det en för mig svår konsistens och ofta feg smaksättning och knäppa tillbehör... inte min slags föda.
 
Margarin
Bordsmargarin och bakmargarin är meningslösa och otäcka fettkällor. Och de smakar salva. Om jag skulle bli vegan skulle jag helt sluta med sådant pålägg och bara smöra med avokado eller inget alls. Fy.
 
 
Vilken mat och dryck skulle ni hellre gå hungrig än att äta?
Mat | |
#1 - Carro:

Blä för sill, kalvsylta och mögelost!

#2 - Bella:

Haha alltså jag tycker att smör överlag är sjukt äckligt, brukar inte ha det på mina mackor. Ska det vara, då ska det dock vara margarin, för det är åtminstone okej kontra smör. Ryser bara av tanken på Bregott, ännu värre det extrasaltade!
Komiskt nog så finns det dock ett margarin jag åt i USA som var helt galet gott! Har tyvärr inte hittat det i Sverige.

Svar: haha, jag använder BARA bregott ;P
Ljuva Julia

#3 - elin:

Intressant inlägg!<3

#4 - Netti Starby:

Jag har börjat gilla sill nu som i år då jag fick prova på flera olika smaker! :-D Kramis

#5 - MALIN:

Åh.... jag älskar mögelost! Kram

#6 - Mirre Sweetwords:

Kalvsylta, sill och mögelost gillar jag inte heller

#7 - Angelica:

Det mesta du skrev äter inte jag heller. Annars typ fiskbullar, alltså jag får upp det igen - det är på det planet :s

#8 - ullie:

sill kalvsylta mögelost är en del som ja inte heller äter o gillar
ja blåst men här va typ storm nästan så man fick ont i huvudet du vet när man går precis vid havet . men ja det är ju värt det hi hi

#9 - Jinx:

Håller med allt förutom sill, tog mig dock många år innan jag kunde få i mig det. :D

#10 - Julia Persson:

Haha nä jag menar inte 12, utan jag menar 2. Sover så länge nu för tiden, haha.

Tycker inte heller om groddar :(

#11 - linda:

Men åååh, jag ÄLSKAR mögelost hehe! Det är ju så himla gottis ;)
Jag äter inte skinka, lever, hm.. kommer faktiskt inte på nå mer för stunden, konstigt med tanke på att jag är ganska kräsen haha! <33

#12 - Norahsmamma:

Håller med dig om alla men gillar dock sill!!!

#13 - Ida:

Jag ogillar mögelos och kalvsylta också! Sill gillar jag numera i små mängder :)

#14 - My:

Håller med om margarin! Dumt påhitt haha!

#15 - Clara:

Eftersom jag är vegan skulle jag hellre gå hungrig än att äta något animaliskt. Fast jag skulle inte äta något från den där listan om jag var en köttis heller. Förutom groddar <3

Svar: Tack så mycket, det var kul att höra!

Haha, ja det är ju inte alltid det funkar att tänka "om barn klarar av det så gör jag också det". Det finns så mycket som det känns som att man bara blir sämre på ju äldre man blir. Men jag tror du fixar det! ^^

#16 - Pauline :

Håller med om alla!

#17 - Matilda Berlin:

Instämmer helt i margarinet men mögelost?? Det som är så gott =)) Framför allt på pepparkaka ;))

#18 - Dani:

Älskar ädelost <3 ogillar rostbiff pga konsistensen och sill. Ogillar allting som har konsistensen av rått, typ sill, gravad lax osv.

Svar: ja, huuuu >.< ÄCKLIGT!
Ljuva Julia

#19 - Ida - foto & häst:

Gillar inte sill eller mögelost heller! En sak jag verkligen inte tål heller är avokado, bara lukten får mig att spy nästan tyvärr haha, så synd då alla typ älskar det o de är så nyttigt och enkelt!

#20 - lovisa:

alltså JA! håller med om allt utom mögelost och groddar! ang sill: du måste testa auberginevarianten om du inte gjort det?!

Kommentera här