What the doctor ordered

En del i min KBT-träning är att ge mig själv tid för återhämtning. Jag skrattade och sa till psykologen att "Jag gör ju inte annat än att sova och vila och ligga i soffan hela dagarna efter jobbet!" varpå hon svarade något i stil med att vila och ökat sömnbehov är vanligt vid stress, men att det inte fungerar som återhämtning för alla. Hon signalerade att vissa personer behöver tvärtom komma ut och göra grejer, återhämta sig genom att byta energi och göra sociala grejer. Blir jag piggare av att vila? Nej, det hjälper inte överhuvudtaget.
 
Så i helgen tog jag hennes råd - jag åkte till Avion för att se Sean Banan uppträda. Han är verkligen go' med barn, men det bästa var pratet mellan låtarna. Då var han politisk och skämtsam - barnen förstod inte utan väntade bara på nästa skojiga låt, men alla föräldrar och jag och syrran (som var de två enda barnfria vuxna där) skrattade så vi kiknade. Duktig kille.
 
 
Taggade kvinnor, yes. Efter det åkte jag även hem till mamma och pappa för lite söndagsmiddag, tillsammans med Erik och farmor. Det var himla mysigt det också, kanske just vad the doctor ordered. Nu är det snart helg igen, jag kan inte fatta!
|
#1 - Cornelia:

Vilken bra dag det låter som!

#2 - Mia Forsberg:

Kul att du tog dig till Avion och även blev bjuden på middag :) Jag känner igen det där med trötthet och vila när man är stressad och utmattad. Alla tror att man behöver vila och mycket sömn, men som din doktor sa så mår vissa bättre av aktivitet och komma ut och göra saker. När jag blev sjuk i utmattningssyndromet låg jag och sov massor, större delen av dygnet. Orkade inte vara vaken, var såå trött. Men nu när jag blivit piggare så går jag ju till gymmet och tycker det är bra terapi för mig, men många har svårt att förstå det och tycker man ska vila istället när man är utbränd. Fast visst har jag ju ännu dagar då jag inte orkar nått utan bara ligger, men när jag orkar så vill jag ju träna :)

Haha ja fy fasiken det är verkligen hatkärlek till träningsvärk i benen! Jag går som en vaggande pingvin, haha. :P Det är samma visa för mig, får alltid brutal värk i benen, medan jag typ aldrig får träningsvärk i ryggen ;p

#3 - Netti Starby:

Vad kul att ni kollade på Sean Banan och hoppas att du blev piggare av det! <3 Kramis

#4 - Bella:

Var på en av hans uppträdanden med min syster för några år sedan, så duktig på showa!

#5 - mammansprinsessor:

Men så mysigt o roligt, Att komma ut och göra lite annat roligt är nog den bästa medicinen ,kram

#6 - elin:

Sv: Ja jo det är ju förstås sant , men det är ändå väldigt jobbigt att tänka sig leva 3 dagar utan någon man annars alltid är så nära :)

#7 - Alice:

Låter logiskt som din psykolog sa! Vad roligt att det blev lyckat med Sean! ^^

#8 - Johanna Utterberg:

Bra att du lyssnar på doktorn och jag tror att du gjorde helt rätt i att göra just sånt här, det får man ju oftast mer energi av när man verkligen behöver det! :)

#9 - madabouttea.se:

Jag han är lite knäpp men skojig den där bananen! :P

#10 - Mirjam Therese:

Vad intressant att läsa! Jag är nog verkligen en sån som behöver vila för återhämtning, men det låter ju himla vettigt att det inte är så för alla, för alla är ju ändå olika! Gjorde det någon skillnad för dig att köra på aktiviteter istället?

#11 - Fanny:

Vilket klokt beslut du gjorde ändå!!

Sv: bor i stan så macken där jag hämtar mina grejer är där jag bodde förut, de är en mil utanför stan....

#12 - Mirre:

Härligt att du kom ut och gjorde något, samt smaken är som baken jag gillar inte bananen

#13 - Gabriella :

Så roligt att göra något sånt!!

#14 - Julia Persson:

Så roligt ;)

#15 - J:

Roligt!!

#16 - NICOLE:

Så kul att du kom ut och hittade på något roligt :) Vad bra att han var så bra också =)

#17 - Dixi Wonderland:

Grymt av dig att komma ut och fin recension :)

#18 - Boel:

Låter super mysigt :D

#19 - Carolina Thoor:

Nej, vila hjälper inte alltid. Inte vid sjukdom heller, believe me. Hoppas att det hjälper att ta sig ut & hitta på roliga saker & låter som om ni hade det jätte trevligt!

Sv; kul att du tycker om mitt inlägg!! :D
Åh.. Låter inte roligt :/

#20 - carolines:

Vad skönt att få komma ut och göra något! Hoppas det gav dig mer energi :) <3

#21 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Mysigt att få komma iväg på något :)

#22 - birgitmaria:

Jag har oxå sett Sean Banan för ngr år sen och jag håller helt med dig! Han var så himla bra!
Och ja, göra roliga saker ger energi!

Svar: Han är verkligen en show-människa :D
Ljuva Julia

Kommentera här