Novembersammanfattningen

Den här listan är en omformulerad version av Johanna Utterbergs originallista. Ni hittar henner fantastiska blogg HÄR och månadssammanfattningar bland annat HÄR.
 
Jag skrev förra månadssammanfattningen att jag skulle göra november färgsprakande och jättebra. Det har jag sannerligen gjort. Fy fan, vad jag har varit makalös!

 
Månadens bästa beslut: Jag har inte behövt ta särskilt många beslut den här månaden, varken bra eller dåliga.
 
Månadens längtan: under vecka 45 längtade jag efter mamma och pappa, som åkte till Kanarieöarna. Jag har längtat efter lördagen en eller två gånger. Jag slutar aldrig längta till Alperna i februari.
 
Månadens bästa läsning: jag har fortsatt med BookBeat och dess ljudböcker. Tips, tips, tips! The Handmaid's tale av Margaret Atwood. Vidrig och hemsk bok - värre än serien!
 
Månadens bästa inköp: jag har faktiskt hållit rätt hårt i mina små slantar, och det var ju jävligt tur eftersom min kaffebryggare och iPhone gick sönder. Så mitt bästa köp är nog en av dessa två, nämligen... min Mocca Master.
 
Månadens upptäckt: jag är stark och modig. Vem kunde ana!?
 
Månadens träning: golvvård, hehe. Jag har haft träningsvärk i de mest konstiga muskler och olika varje dag!
 
Månadens middag: kommer inte ihåg att jag ätit middag i november. Jag har förstås ätit vid middagstid, men... jag kommer alltså inte ihåg..! Igår åt jag någon micromat och igår åt jag pizza.

 
Månadens vrede: jag har inte vredgats så mycket den här månaden... jag har fått något litet utbrott när jag tappat knäckebröd på golvet och mopparna rasat åt alla håll, samt förbannat livet när min kaffebryggare och iPhone gick sönder samma dag, samt att jag vrickade foten rätt så illa, men annars har livet varit himla snällt med mig.
 
Månadens favoritfilm: jag har sett en film som heter In Bruges som var en mycket mörk komedi, 
 
Månadens favorithändelse: att nomineras i blogg.se-priset 2017 som årets stjärnskott! Ni kan väl rösta? Ni gör det HÄR, fast jag har hört frn några att länken inte funkar... konstigt, för jag själv har röstat genom exakt samma länk. Gillar ni min blogg så do it, please!
 
Månadens dryck: ginger ale med massa is och massa lime! Jag har förstås druckit friskt vatten och massa kaffe också, men ginger ale har varit min "helgdryck" och det känns så himla "drinkigt" utan att innehålla en enda liten promille alkohol. 
 
 
Månadens målutvärdering:
1. Ha födelsedagskalas eller kanske till och med partaj! √
Jag har fortfarande inga kompisar direkt, så nej. Inget partaj. Men jag hade lite kalas i alla fall!
 
2. Öka mitt läsarantal med 5 %. -
Kanske råkade jag gå in med inställningen att minska mitt läsarantal med dito? Hehe... jag har däremot nominerats som årets stjärnskott i blogg.se-tävlingen 2017. Rösta på mig HÄR är ni rara :-* (och jag som sa att jag inte skulle tjata...)
 
3. Konsumera med försiktighet. √
Mycket bra jobbat här! Jag har haft möjlighet att slösa pengar och allt möjligt trams, men istället har jag lagt allt litet extra som kommit in på ett sparkonto. Jag var sedan tvungen att länsa en stor bit av sagda konto (se: månadens vrede), men jag anser ändå att jag nått det målet.
 
4. Träna regelbundet. -
Eh. Nej. Men jag har trappstädat, släpat femlitersdunkar med kem och stora polermaskiner upp och ner och hit och dit. Så trots utebliven träning har jag haft konstant träningsvärk..! Skiter i träningsmålet nu också, sådant görman ju vid årsskiftet.
 
5. Komma i ordning med jobb/praktik. √
Jag har verkligen gjort mitt yttersta på den här punkten! Jag har jobbat hårt och intensivt och testat massor av nya saker som jag aldrig gjort förr, bland annat har jag jobbat natt som golvvårdare. Jag har avvecklat mitt arbete på skolan och jag har sökt utbildningar.
 
 
Kommande månads mål: 
1. Fira julafton om fysiskt frisk.

2. Börja äta normalare igen. Frukost, lunch och middag, mellanmål vid behov.
 
3. Hålla lägenheten städad och mysig.
 

Har ni några mål med december tro? 
Kära tisdag, du kan dö.

Kära tisdag, du kan dö.
 
Nu ska ni få höra vad jag har haft för dag: jag vaknade 03:45 och blev "jobbpigg". Ni vet, när man mentalt är på jobbet redan och funderar på dagen och vrider sig. Så jag steg upp för att duscha, äta, klä mig och dricka kaffe. Med ett patetiskt litet läte DOG kaffebryggaren. Vi hade inget snabbkaffe och inga kapslar - döden! 
 
Så jag åkte till jobbet dödens tidigt för att snylta på kaffemaskinen, så jag kunde bli människa igen. Det blev jag, men sedan var det tungt arbete och mitt i allt rasade mobilen i stengolvet och gick i småbitar. Att laga rubbet skulle gå på över 2000 kr, eftersom allt bara gick sönder.
 
 
Efter jobbet skulle jag därmed bli tvungen att köpa en ny kaffebryggare och en ny iPhone. DAGEN efter cyber monday. HELGEN efter black friday. Vilka tunga utgifter de där fullprisen kändes alltså... men nu har jag i alla fall en Mocca Master och en iPhone SE som är mina, klara och betalda. Trots att det är den billigaste iPhoe på marknaden så sved det rejält.
 
 
Hoppas er dag har varit lite bättre än min... nya tag, med hett, väldoftande kaffe, imorgon! 
5 saker att fylla en fredag med (som funkar minst lika bra på en lördag)

 
 
Snacksa satan - mitt förslag är Sour Patch Kids eller Nerds med smak av vindruva.
 
 
Spela Blades in the dark och skapa en karaktär du alltid velat vara men inte klarat av.
 
 
Öppna en flarra vin som du aldrig testat förut och ät den till hemgjord biscotti med saffran och mandlar.
 
 
Ha Fireplace for Your Home spelandes på Netflix (det finns tre versioner, varav en har julmusik!).
 
 
Det här låter väl inte som världens coolaste fredag? Men det är vad jag fyllde min gårdag med och det har knappt varit bättre. Jag var på jobbet från 07-15:00, fastnade i en bilkö så det tog evigheter att ta sig hem och sedan kände jag att "fuck this, jag ställer in, de får inte komma, jag vill sova och se idol!". Men så, helt plötsligt, ångrade jag mig igen och det blev rollspel och biscotti till 00:30!