Att ha tid och lust att testa nytt

Vecka 43 lämnade jag läraryrket, liksom "på riktigt". Några visste ju redan om det, men jag har inte direkt skrivit om det eftersom jag lämnat efter en lång, brokig väg som endast min familj och mina kollegor kan förstå. Det är mycket att begära att bloggläsare och bloggklickare ska kunna se igenom mina rökridåer.
 
Nu har jag testat mycket annat: jag har rivit runt på industriområden från 05:30, städat trappor och desinfekterat vårdcentraler, jag har jobbat natt och polerat golv med extremt svårstyrda poleringssnurrgrejer (alla andra får det att se ut som det enklaste i världen). Allt inom loppet av 7 arbetsdagar. Livet är bra spännande och jag med mina ringa 27 år på nacken har ju tid att göra såhär, tid att testa och fundera och ändra mig. Typ som Carina Berg!
 
 
Ni får gärna följa min nya instagram om ni är intresserade, jag tycks vara mer aktiv där den här "omvärderingsperioden". Lägg märke, gamla följare, att det är en ny instagram trots att den har samma namn: @ljuvajulia.
|
#1 - Jessica Högberg:

Önskar dej varmt lycka till med vad du än tar dej för! <3

#2 - Finurliga fröken :

Men va spännande! Det är så roligt att testa nya saker. Kram.

#3 - Anna B:

Intressant att få ta del utav! Jag överväger nämligen själv att lämna yrket som socionom och jobba med något annat... Så det är inspirerande att läsa om dig/er som har tagit steget. :-)

Svar: Det är spännande att testa nytt! Läraryrket finns ju kvar, liksom socionomyrket, om man ångrar sig "tillbaka" längre fram.
Ljuva Julia

#4 - Matilda Berlin:

Vet ju som du skriver inte varför du lämnade (menar inte att du ska behöva berätta), utan vill bara säga att du gör helt rätt i att testa något nytt - även om jag tror att du var en helt FANTASTISK lärare. Livet är för kort för att gå i samma banor =) Hoppas du mår riktigt bra utav ditt beslut! Kram <33

#5 - birgitmaria:

Aha... Jag tyckte det var lite konstigt att du började kl.6.
Lycka till med nya jobbet/jobben!

#6 - NICOLE:

Bra av dig att lämna om det inte kändes rätt eller roligt! Jag märkte det på dig :)

#7 - Johanna:

Mycket på en vecka ja:) Hoppas det går framåt för dig!

#8 - Emelie:

Vad modigt av dig att testa en ny väg ♡ Jag tror detta gör dig gott! Låter spännande med andra miljöer med. Stort lycka till!

Svar: Yaaaaay, tack ska du ha <3
Ljuva Julia

#9 - Kim:

Jag har känt att det varit lite annorlunda här. Men vad häftigt att du bytt bana!
Heja dig!!

Jag har pluggat en mängd olika saker och haft lite dåligt samvete tills jag lyssnade på morgonpasset för några år sen de intervjuade Marianne Östh som är en av cheferna på Säpo, hon har pluggat till präst, personalvetenskap, till polis, till livvakt och till sist blev hon chef på Säpo. Så att byta bana är coolt!

Svar: vad coolt, det vill jag också lyssna på! Jag har sökt en utbildning till vårterminen 2018, så 8 december får jag veta om jag kommer in, like... omg! Jag bara kör så det ryker typ!
Ljuva Julia

#10 - Netti Starby:

Vad duktig du är och du är och hoppas att du hittar något som du trivs med! :-D Kramis

Svar: Hoppas jag också :D Kram!
Ljuva Julia

#11 - World by Tina:

Svar: Dessvärre ingen plunta - men vi införskaffade en flarra rödvin (av värsta sort) på en mack i danmark haha.

#12 - Amanda:

Alltid kul att testa nytt och tror faktiskt det är nyttigt också! <3

#13 - JUNITJEJ:

Så spännande att testa andra yrken!

#14 - Mia Forsberg:

Kul att du har fått prova på olika arbeten, då är det lite lättare att se vad som ev. kan/inte kan vara något för dig :) Hur tycker du att det har varit på platserna, har du upplevt någon stress eller så där?

För mig har det varit en rejäl dipp i oktober då jag mådde skitdåligt och var säng/soffliggande i princip vareviga dag.. Nu i november har jag mått bättre och börjat få tillbaka lite ork igen, så försöker ta mig tillbaka dit jag var innan dippen. Det går liksom upp och ner :( Men ang. sjukpenningen så har jag fått sjukpenning från mitten av augusti till 22 nov då min sjukskrivning går ut, eller ja detta intyg. Jag fick ju inget mellan mitten av maj-mitten av augusti, men den ena perioden överklagade jag ju till Förvaltningsrätten för i det intyget stod skrivet flera gånger så tydligt att jag inte klarar arbete pga alla problem, vilka besvär jag har osv osv. Å den överklagan VANN JAG! :D Fick veta det igår. Känns grymt skönt att Förvaltningsrätten var på min sida och ansåg att FK gjort fel beslut. Så idag fick jag in sommarens sjukpenning på kontot. :)

#15 - ego:

Starkt av dig att prova nya alternativ och inte fastna i en vald bana som inte funkat helt OK. Hoppas du finner en bra lösning! Måste vara spännande att utforska helt olika yrken?!

Svar: Alltså, det är helt vansinnigt spännande! Jag har jobbat nu med städ och bygg och demolering och har aldrig haft så mycket träningsvärk! Sedan kanske jag landar i läraryrket så småningom, men det är jättekul att testa nya grejer"
Ljuva Julia

#16 - Dixi Wonderland:

Jag har testat många olika yrken så jag vet på ett ungefär vad jag vill jobba med men efter min senaste arbetsplats så insåg jag att det finns inget annat som jag vill jobba med så mycket som bloggen :)

Svar: Det förstår jag, och BELIEVE ME, om jag hade fler läsare och därmed stadig inkomst från bloggen så att den täckte mina räkningar så hade jag också jobbat med bara bloggen. Utan tvekan!
Ljuva Julia

Kommentera här