Oktobersammanfattningen

Den här listan är en omformulerad version av Johanna Utterbergs originallista. Ni hittar henner fantastiska blogg HÄR och månadssammanfattningar bland annat HÄR.
 
Oktober har varit extremt lång med många värdelösa grejer som skett, men nu tar vi nystart i gråa november, starting tomorrow. Jag ska göra grå november till en färgsprakande framgångssaga. Yes? 

 
Månadens bästa beslut: att följa med mamma till mormor och bonusmorfar på frukost: grovt bröd, skivad falukorv, port salut och tomatmarmelad, samt lite toscakaka till dopp! Promenaden hem var rena rama drömmen: oktobers enda varma dag typ.
 
Månadens längtan: jag har i oktober längtat till min födelsedag som infaller i november, mest för att jag, mamma, pappa och syrran gick på shoppingtur för att köpa födelsedagspresenter - jag fick mersmak så att säga!
 
Månadens bästa läsning: jag har läst lite i en bok som heter Osynlig av Paul Auster, vilket hittills är en ganska otrivsam bok. Jag tycker mycket av #metoo har varit starkt och viktigt att läsa också.
 
Månadens bästa inköp: well... jag har köpt mat, betalat räkningar och hållt på med bilhelvetet (se: månadens vrede) så det är inte direkt tal om några "inköp" direkt. Fast just det, när Glitter hade stor REA köpte jag superduperfina örhängen:
 
 
Månadens upptäckt: att försäkringskassan är ganska empatilös som organisation, men det måste man nog vara med tanke på vilka som behöver vända sig dit. Annars skulle man väl drunkna i andras bekymmer. Men ändå har jag i månaden hört så mycket dynga att man nästan börjar tro att individerna som arbetar där är ryggradslösa. Så är det naturligtvis inte, men ibland undrar man ju..!
 
Månadens träning: skogspromenader framför allt! Inget vidare geist i mig under oktober, men jag hoppas och räknar med att november ska bjuda på hårdare tag!
 
 
Månadens middag: Jag var på Bishop's och där käkade jag burgundisk gryta (jag vågar inte stava det utan att googla och orkar inte googla, men ni vet säkert vilken jag menar!).
 
Månadens vrede: kanske att min bil fick totalt spader efter däckskiftet, vilket ledde till överdrivna utgifter. Däckskifte och däckhotell gick på 895 spänn, kontrollbesikningen gick på 475 och så att lämna skiten på verkstaden gick loss på 2313 kronor, sedan fick jag ombesikta bilen för 280 spänn till... på en och samma månad! Tur att jag inte hade bilförsäkringen eller trafikskatten den här månaden. Bilåbäke..!
 
Månadens favoritfilm: Jag tror inte att det är någon hemlighet att jag älskar Quentin Tarantinos filmer, så jag har sett om några av dem. Kill Bill är alltid en höjdare, liksom Pulp Fction (det ser ni väl i min header, förmodar jag!). 
 
Månadens favorithändelse: de enda "händelser" som jag varit med om i oktober har tyvärr varit negativa. Men jag tycker att det var positivt att få bilradion tillbaka efter... fyra år. Hehe...
 
Månadens dryck: kanske varm choklad! Jag har bara druckit det två gånger i oktober, men det var sannerligen stämningsfullt och härligt att sörpla i sig. Och en gång körde vi med marshmallows till och med!
 
Månadens målutvärdering:
1. Skriva snapchat-kapitlet i min roman √ 
Jag kan inte berätta så mycket om det här, men jag har skrivit ett kapitel i min roman som på ett snyggt sätt beskriver vad snapchat är så att jag kan låta ungarna i boken använda det obehindrat oavsett läsarens förförståelse. Och det blev alltså RIKTIGT bra!
 
2. Vara godisfria hela månaden - 
Jag glömde helt ärligt bort att det här var ett mål... och redan den tredje bröt jag målet, för jag gick på bio med Viktor och såg Det och köpte en påse nappar... det var gött! Jag är inte så ledsen att det här målet inte uppfylldes.
 
3. Höstpiffa hemma √
Jag har möblerat hom vardagsrummet, rensat garderoberna, ställt fram ljus och filtar och kuddar... ja, det här målet har jag definitivt uppfyllt! Det är verkligen trevligt här hemma nu.
 
4. Äta vegetariskt minst 50% av måltiderna √
Absolut, särskilt när man inkluderar alla frukostar och luncher. Nästan alltid vegetariska! Till middag har det blivit mycket "fejkkött" och inte alls särskilt hälsosamt, men himla gott med quorn- och sojaprodukter oftast.
 
 
Kommande månads mål: 
1. Ha födelsedagskalas eller kanske till och med partaj!
 
2. Öka mitt läsarantal med 5 %. 
 
3. Konsumera med försiktighet.
 
4. Träna regelbundet.
 
5. Komma i ordning med jobb/praktik.
 

Har ni några mål med november tro? 
Blogglista, Lista | | 23 kommentarer |
In this town we call home everyone hail to the pumpkin song!

Halloween är ju för svenskarna en ganska ny tradition. När jag var liten firades den knappt alls, butikerna hade inte halloweengrejer och ingen knackade på dörrar. Jag fick googla för att ens veta varför man firar Halloween och kom fram till att vi svenskar mest firar för att det är lite kul, inte för att det hör till vårt lands traditioner, kultur eller tro. Så det här kan ni hitta på på tisdag, för att det är lite kul:
 
 

Äta godis på en tisdag.

 

Karva ett eget pumpansikte.

 Klä ut dig eller sminka dig till något kul.

 

Tänd en brasa i mörkret och grilla marshmallows.

 Ät något rikigt värmande med dina nära och kära. 

 Se Hocus Pocus, the Nightmare before Christmas eller Halloween H20: 20 år senare.

 
Ni kanske har firat redan i helgen? Varit på en temafest eller middag eller haft ungar som går runt och tigger godis av grannarna? Själv har jag inget investerat i den här helgen, men jag spökade ut mig lite till middagen i går kväll. Det får räcka för nu.
Halloween | | 37 kommentarer |
Kör, bara kör!

 
 
Jag har bestämt mig för att kriga på den här sista helgen av oktober. På med paltorna, på med smink, ut på vägarna och kör, bara kör! Ikväll ska jag åka och äta middag i mitt barndomshem och gosa riktigt ordentligt, äta upp all deras mat och tvinga dem att se mina filmer. Barnen bestämmer över blippen, även när barnen är 27 år.