Ett foto i timmen - mörk mojito, idolmördare och julklappar i september.

 
För ett litet tag sedan fotade jag en gång i timmen under ungefär en dag. Det var tyvärr i vanlig ordning en väldigt vanlig dag där inte mycket alls hände. De två andra gångerna jag fotat en dag, uppdelad i timmar, var lika ordinära och ni hittar dem HÄR och HÄR. Nästa gång ska jag se till att fota under en roligare och mer social dag...
 
 
07:30 vaknade jag med min härliga pyjamas och i mina härliga sängkläder till doften av nybryggt kaffe. Jag sög i mig två koppar innan jag ens nästan reste mig upp för att fixa frukost. Det börjar dock bli för kallt för en sådan här pyjamas och jag har siktet inställt på en lurvig kanindräkt. Jag oroar mig dock lite för att man ska råka kvävas av öronen...
 
 
08:30 fixade jag sagda frukost. Typ. Jag drack en yoghurt och ett glas vatten till Nyhetsmorgon där de diskuterade Mick VS Keith. Jag är inget jättefan, så jag har väl knappast rätt att uttala mig, men om ni undrar så är jag Team Keith...
 
 
09:30 var jag ganska glad mitt i allt. För första gången på vad som då kändes som evigheter sedan sken nästan solen. Det var ljust utanför mitt köksfönster. Synd att utsikten ser ut som Auschwitz... annat var det när jag bodde i Jokkmokk!
 
 
10:30 lallade jag omkring, ännu iklädd pyjamas. Men för att variera fotoflödet får ni hälsa på mina gosiga morgontofflor. Kring den här tiden funderade jag som bäst på om jag skulle orka duscha eller om det ändå inte spelar någon roll eftersom ingen ändå skulle se mig.
 
 
11:30 var jag ännu oduschad, men det gjorde inte så mycket då mitt enda sällskap var goda smörgåsar med prästost, gurka och peppar, samt min storasyster via telefon. Även om hon inte var via telefon hade det inte gjort så mycket, i och med att vi har levt under samma tak i minst 16 år... hon har sett mig i alla möjliga skick!
 
 
12:30 satt jag i den lilla paviljongen på gården och lyssnade på My dad wrote a porno. Säsong 3 avslutades för ett tag sedan, så nu börjar jag om från säsong 1 igen. Omväxling förnöjer inte..!
 
 
13:30 satte jag igång en maskin med badlakan och sådant, medan jag bryggde nytt kaffe. Det är faktiskt ganska behändigt att ha tvättmaskinen i köket! Nu när jag kollar på bilden ser jag dock en lös skruv på golvet bredvid tvättmaskinen... undra var den hör hemma..!? 
 
 
14:30 gick jag på en promenad till Lidl för att köpa folköl och julklappar. Jag är helt sjuk när det gäller julklappar och börjar handla redan i september och d är Lidl alldeles särskilt bra: massa knäppa grejer för både kropp och knopp till en spottstyvel! Däremot handlar jag sällan matvaror där, eftersom jag är Coopmedlem...
 
 
15:30 gick jag ut igen, men den här gången var Coop målet. Vår mjölk hade blivit sur och vår grädde var det för lite kvar i och säga vad man vill om gräddsås, men utan mjölk och grädde blir det faktiskt ingen sådan..! Så det var bara att promenixa igen.
 
 
16:30 satt jag i soffan med en folköl och en iPad och läste bloggar samt kollade på gamla och nya klipp från Parlamentet. Alltså, åh... jag älskar Parlamentet. Jag ser på det VARJE dag jag ska gå till jobbet..!
 
 
17:30 lagas det kulinarisk mat: makaroner med vegobullar från Anamma och så gräddsås, för som känt hade jag ju hunnit gå och handla mjölk och grädde till den. Jag gör den typ som en stuvningsbas: steker mjöl i smör, vispar ut med lite, lite, lite mjölk och grädde i taget tills det blir flytande och så lite kinesisk soja för färg och kalvfond, vinbärsgelé/mangochutney/socker, peppar och salt efter smak. Och lite extra smör också... efter ett tag.
 
 
18:30 blir det efterrätt. Men vi är inte så mycket för efterrätt i min familj, så det blev nappar istället.
 
 
19:30 höll jag på att rensa kylskåpet på varor som hade råkat frysa i kylen... svår balans det där med temperaturen i kylskåpet... men Erik höll på att diska i alla fall. Vi var lite berusade och glada.
 
 
Vi satte oss att se idol 20:00 och satt där ännu klockan 20:30. Den här fredagen tyckte jag att tjejen från Gällivare sjöng bäst. Förra gången tyckte jag att Magnus var bäst!
 
 
21:30 är det klart skymning och på balkongen vippar Ecuadors flagga i skenet av belisningsslingan. Det är vackrare med mörka kvällar och nätter. Bäst är det nu när solen går upp om dagen, 10 timmar cirka. Värre är det i december och januari då solen knappt går upp alls här i Umeå...
 
 
22:30 och framåt togs det en sängfösare och tittades på röstningen. Sängfösare är en mojito, men med rörsocker och mörk rom. Kevin O åkte ut ur idol, men gör mig gör det inget eftersom jag inte kan kolla på honom utan att tänka på Sebastian Burns... ni vet, han som mördade hela sin polares familj.
 
Strax därefter åt jag en smörgås och gick till sängs och då var fredagen över. Rätt så trevligt!
Ett foto i timmen, Höstmys | |
#1 - Netti Starby:

Jag skulle också vilja göra ett sådant inlägg men det blir aldrig av. Parlamentet gillar jag också! :-D Kramis

#2 - Madeliene:

Så härliga bilder, och jag älskar tofflorna!! :)
svar: Det värsta av allt är att det är en del av familjen som anser att jag är en dålig mamma för att min son inte kan bo hemma.. :( kram

#3 - MALIN:

Dessa inlägg är så himla roliga! Kram

#4 - cecilia:

roooligt inlägg!! :)<3

#5 - Alice Lindström:

Vilket roligt inlägg!

#6 - Erika:

Kul inlägg där man får följa dig en hel fredag! Riktigt roligt att läsa :D

#7 - Gabriella :

Vilken härlig dag!!

#8 - Amanda:

Så roligt inlägg!! <3

#9 - Jennifer:

Så härligt inlägg :D

#10 - Johanna Utterberg:

Åh jag älskar såna här inlägg, så kul och följa dig en hel dag och vad du gjorde :) Ha nu en härlig helg <3

#11 - Julia Persson:

Låter som en bra dag! kram

#12 - Matilda Berlin:

ÄLSKAR inlägget! Så kul att verkligen se vardag och inte bara "tillgjorda" bilder (som jag visserligen också älskar) =) Du är ju bara bäst!! <3

#13 - Sussi:

Jag missade idol förra veckan, veckan innan det med men idag tittade jag. Chris är nog min favorit, tror jag..
Så skönt att gå omkring i myskläder på förmiddagen..

#14 - Emilia:

Roligt inlägg,

#15 - ullie:

men åh va skoj ja va gör det vem som ser när man går hemma ja blir en säck potatis.
va coolt med eget krypin för tvättmaskinen praktiskt
ja önskar dej en jätte fin lördag kramar

#16 - Pauline Hurtig:

roligt inlägg!

#17 - Boel:

Låter som en mysig dag :)
Hoppas du får en fin helg <3

#18 - Dixi Wonderland:

Kul att få följa dig en hel dag :D

#19 - Eleonora:

Kul inlägg! :)

#20 - madabouttea.se:

Funderar också på om jag skulle göra ett sånt här inlägg någon dag!

Kommentera här