Oktobersammanfattningen

Den här listan är en omformulerad version av Johanna Utterbergs originallista. Ni hittar henner fantastiska blogg HÄR och månadssammanfattningar bland annat HÄR.
 
Oktober har varit extremt lång med många värdelösa grejer som skett, men nu tar vi nystart i gråa november, starting tomorrow. Jag ska göra grå november till en färgsprakande framgångssaga. Yes? 

 
Månadens bästa beslut: att följa med mamma till mormor och bonusmorfar på frukost: grovt bröd, skivad falukorv, port salut och tomatmarmelad, samt lite toscakaka till dopp! Promenaden hem var rena rama drömmen: oktobers enda varma dag typ.
 
Månadens längtan: jag har i oktober längtat till min födelsedag som infaller i november, mest för att jag, mamma, pappa och syrran gick på shoppingtur för att köpa födelsedagspresenter - jag fick mersmak så att säga!
 
Månadens bästa läsning: jag har läst lite i en bok som heter Osynlig av Paul Auster, vilket hittills är en ganska otrivsam bok. Jag tycker mycket av #metoo har varit starkt och viktigt att läsa också.
 
Månadens bästa inköp: well... jag har köpt mat, betalat räkningar och hållt på med bilhelvetet (se: månadens vrede) så det är inte direkt tal om några "inköp" direkt. Fast just det, när Glitter hade stor REA köpte jag superduperfina örhängen:
 
 
Månadens upptäckt: att försäkringskassan är ganska empatilös som organisation, men det måste man nog vara med tanke på vilka som behöver vända sig dit. Annars skulle man väl drunkna i andras bekymmer. Men ändå har jag i månaden hört så mycket dynga att man nästan börjar tro att individerna som arbetar där är ryggradslösa. Så är det naturligtvis inte, men ibland undrar man ju..!
 
Månadens träning: skogspromenader framför allt! Inget vidare geist i mig under oktober, men jag hoppas och räknar med att november ska bjuda på hårdare tag!
 
 
Månadens middag: Jag var på Bishop's och där käkade jag burgundisk gryta (jag vågar inte stava det utan att googla och orkar inte googla, men ni vet säkert vilken jag menar!).
 
Månadens vrede: kanske att min bil fick totalt spader efter däckskiftet, vilket ledde till överdrivna utgifter. Däckskifte och däckhotell gick på 895 spänn, kontrollbesikningen gick på 475 och så att lämna skiten på verkstaden gick loss på 2313 kronor, sedan fick jag ombesikta bilen för 280 spänn till... på en och samma månad! Tur att jag inte hade bilförsäkringen eller trafikskatten den här månaden. Bilåbäke..!
 
Månadens favoritfilm: Jag tror inte att det är någon hemlighet att jag älskar Quentin Tarantinos filmer, så jag har sett om några av dem. Kill Bill är alltid en höjdare, liksom Pulp Fction (det ser ni väl i min header, förmodar jag!). 
 
Månadens favorithändelse: de enda "händelser" som jag varit med om i oktober har tyvärr varit negativa. Men jag tycker att det var positivt att få bilradion tillbaka efter... fyra år. Hehe...
 
Månadens dryck: kanske varm choklad! Jag har bara druckit det två gånger i oktober, men det var sannerligen stämningsfullt och härligt att sörpla i sig. Och en gång körde vi med marshmallows till och med!
 
Månadens målutvärdering:
1. Skriva snapchat-kapitlet i min roman √ 
Jag kan inte berätta så mycket om det här, men jag har skrivit ett kapitel i min roman som på ett snyggt sätt beskriver vad snapchat är så att jag kan låta ungarna i boken använda det obehindrat oavsett läsarens förförståelse. Och det blev alltså RIKTIGT bra!
 
2. Vara godisfria hela månaden - 
Jag glömde helt ärligt bort att det här var ett mål... och redan den tredje bröt jag målet, för jag gick på bio med Viktor och såg Det och köpte en påse nappar... det var gött! Jag är inte så ledsen att det här målet inte uppfylldes.
 
3. Höstpiffa hemma √
Jag har möblerat hom vardagsrummet, rensat garderoberna, ställt fram ljus och filtar och kuddar... ja, det här målet har jag definitivt uppfyllt! Det är verkligen trevligt här hemma nu.
 
4. Äta vegetariskt minst 50% av måltiderna √
Absolut, särskilt när man inkluderar alla frukostar och luncher. Nästan alltid vegetariska! Till middag har det blivit mycket "fejkkött" och inte alls särskilt hälsosamt, men himla gott med quorn- och sojaprodukter oftast.
 
 
Kommande månads mål: 
1. Ha födelsedagskalas eller kanske till och med partaj!
 
2. Öka mitt läsarantal med 5 %. 
 
3. Konsumera med försiktighet.
 
4. Träna regelbundet.
 
5. Komma i ordning med jobb/praktik.
 

Har ni några mål med november tro? 
Blogglista, Lista | |
#1 - Netti Starby:

Åh varm choklad är så sjukt gott och lycka till med dina nya mål! :-D Kramis

#2 - lillemmish - MODE:

va söta örhängen!

ha en underbar dag
kram

#3 - Amanda:

Så roligt att få läsa! :)

#4 - Hemma Hos Felicia:

skogspromenader är det bästa på hösten!!

#5 - Hanna:

Jag fyller också år i november, den tjugonde. :-) Mina mål för november är att komma i ännu bättre pilatesform eftersom jag nu går en utbildning med mycket höga krav. :-)

#6 - Felicia:

grymt fina örhängen!

#7 - Alice:

Åh, NU ser jag kopplingen till Pulp Fiction, haha! Har alltid tyckt att din header är så cool, men aldrig tänkt till på riktigt varför den är som den är! Vi fick se den filmen i skolan faktiskt när jag läste film-och tv-produktion sista året. ^^ Har nog också som mål att träna regelbundet, MÅSTE verkligen komma igång med det igen!

#8 - NICOLE:

Så roligt att läsa om din månad. Mycket bra val att följa med på frukosten, mums så gott :) och så härligt med promenader i skogen! SV: you can do it :D minns att du funderade på att läsa till studievägledare, var det så? :) Har du hoppat den tanken eller kan du tänka dig det senare? :)

#9 - JUNITJEJ:

Vilken trevlig sammanfattning!

#10 - Ida:

Va gött med falukorvsmackor 😊 Och varm choklad 😋
Jag har inga mål uppsatta. Kanske borde fixa det...

#11 - Pauline Hurtig:

skulle nog inte kunna hålla mig från godis heller hihi

#12 - VICTORIA :

Åh vad jag blev sugen på fruktsallad nu!!

#13 - Mathilda:

Så roliga bilder, superkul inlägg! <3

#14 - Jessica Högberg:

Färgsprakande november, jag gillar det

#15 - ullie:

MEN de äääääääär rygglösa ja orkar inte med dem!! liksom ja det kan vi inget göra åt .. men hade det varit tvärtom då du ..

nu är det inte långt till födelsedagen då =)
kramar o fin morgondag

#16 - A M:

mysiga och roliga grejer du hunnit med! Och mums vad gott!
sv: Nej jag är inte vegan, men skulle säga att jag äter en mer vegansk kost än "det andra". Har varit pesceterian i två år och nästan uteslutit mejeriprodukter helt.
Kram

#17 - Julia svensson:

Så kul att läsa!

#18 - Dixi Wonderland:

Tråkigt att du fått så dåligt bemötande hos F-kassan :(

Svar: Åh, det är inte jag främst som blivit dåligt bemött, men har hört helt vansinniga historier från andra i gruppen.
Ljuva Julia

#19 - Matilda Berlin:

Heja dig för dina mål!! SÅ härligt att det gick så bra (livet är bättre med nappar, så njut ;) ) och hoppas det går bra med Novembers med! <33

#20 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Så kul att läsa om din månad och jäklar vad gott med frukt! :)

#21 - Cecilia:

Åå kul att läsa!! :)<3

#22 - JoJo:

kul att få läsa en liten sammanfattning om hur oktober var för dig :)

#23 - birgitmaria:

Då hoppas jag att november blir bättre!
Du är inte den enda med den åsikten om försäkringskassan...

Kommentera här