Vaknar man klockan fyra har man skärmförbud!

 
Är ni pigga och glada? Det är inte jag.
 
Jag måste säga att jag verkligen lider med folk som inte kan sova om nätterna. Själv känner jag flera som behövt gå KBT eller äta medicin för att kunna sova. Nu har jag ett annat problem: jag vill inte sova på kvällen... Jag är extremt trött hela tiden, men att sova känns som ett sådant slöseri. Varför kan jag inte bli trött vid 01:00 istället för 22:00? Och vakna 07:30 istället för 04:30?
 
Jag är varken kvällsmänniska eller morgonmänniska tycks det, men är helt klart mer arbetsför om morgnarna på grund av mitt sovschema, men det är en ganska ensam tid på dygnet. Alla behöver ju olika mycket sömn och jag behövde 9 timmar i högstadiet, men nu 12 år senare behöver jag runt 6,5-7 timmar. Vad är ni - morgonpigga eller kvällspigga eller evigttrötta eller evigtpigga? 
|
#1 - Dixi Wonderland:

Jag är utan tvekan en morgonmänniska. Lägger mig vid 23 och går upp mellan 06-08 varje dag alla dagar i veckan :P Försöker vara uppe längre men det är svårt :P

Svar: 23:00 är sent för mig, hahaha >.<
Ljuva Julia

#2 - Angelica:

Jag har alltid varit kvällspigg (& inte kunnat sova utan medicin), men nu har jag helt plötsligt förvandlats till evigttrött & vet verkligen inte varför?? Nåja, nu sover jag iallafall en del utan tabletter, om man ska vara positiv!

#3 - Netti Starby:

Jag är mer morgonpigg och sover runt 5-7 timmar per natt! :-D Kramis

#4 - Johanna Utterberg:

Åh så jobbigt det är när sömnen strular! Jag behöver 7-8 timmar natt, men kan i perioder ha kreativa dygn då jag endast sover 4-5 timmar per natt i några nätter för att jag har flow i att jobba och vara fokuserad (och då är det inte ens jobbigt). Jag går även gärna upp jättetidigt, det är den bästa stunden på dagen ;)

#5 - cecilia:

Kvällspigg/nattpigg.. Morgon är inget för mig haha!! Det tar emot att gå upp :( Går och lägger mig vid 05 ibland.. haha sover ofta till 12-13.. Men de bästa är om jag går upp vid 11 ändå, för då är jag ändå igång under dagen :)

Man blir så seg av att vakna sent, haha...

#6 - Sussi:

Jobbigt när man inte får sova ordentligt. Att vara trött förstör hela dan. Jag är kvällsmänniska. Jag är hopplös på att gå och lägga mig i tid och en lång sovmorgon är inga problem ;) Jag brukar säga att jag älskar att sova men hatar att gå och lägga mig!

#7 - Pia Widlund:

Kvällstrött & morgonpigg!!!!

#8 - Julia Svensson:

Fina du!

#9 - Julia Persson:

Jag är då en sjukt morgontrött människa och även kvällstrött, haha trött hela tiden :)

#10 - Kim:

Jag är en sovmänniska, älskar att sova. Min bebis älskar också att sova men vi är inte riktigt synkade ;)
Men det kommer nog, kanske. Har inte sovit en hel natt sen i mars ungefär, fram till augusti var det toabesök minst ett varje natt, sen när bebis dök upp är det hennes toabesök (blöjbyte), mina toabesök och matande på nätterna. Men det är värt det :D

Svar: Haha, åh, vilket sovpusslande <3 Det låter trots allt himla gosigt med nybebis. Jag är avundsjuk :)
Ljuva Julia

#11 - Hanna:

Ja!
Jag och christan har bestämt oss att vi ska inte introducera nå socker och sånt förän hon själv kommer fråga vad är de och då kan man fortfarande ge henne ” nyttigare” alternativ som frukt och egen gjord glass på frukt så att hon så länge som de går får hålla sig borta från sockret. sen måste man ju ha i baktanke att hon kommer säkert få fika eller nå hos andra barn i framtiden men att om vi ska ha fika ska de vara sockerfria alternativ för både oss och henne! :)

#12 - madabouttea.se:

Jag är nog alltid mer eller mindre trött faktiskt :3

#13 - elin:

Jag är nog mer morgon pigg<3

#14 - Amanda:

Men å så jobbigt att vakan vid den tiden! Är varken heller, hatar verkligen morgonen så är ingen morgonmänniska men är inte kvällsmänniska heller haha!

#15 - Finurliga fröken :

Jag är nog ständigt trött. Men somnar jag inte innan 22 kan jag inte somna förrän vid 03 och sen är jag nästan död hela dagen. Och jag lyckad aldrig somna innan 22.

#16 - JUNITHJEJH:

Jag är ganska kvällstrött, så jag lägger mig helst senast halv tio på en vardag. Dock är jag trött, när jag vaknar vid 05.00, men piggnar till efter en dusch.

#17 - ullie:

hej hej här kommer det från den eviga lilla nattugglan sån e ja o vill hellre sova till tio :d
jodå vännen ja har varit sjuskriven sen mars med mit knä o det är ju att inte op lyckades o det har tagit hårt o med smärta ja blir knäpp så jo både sjuksriven o går hos psykolog får se när det kommer kännas bättre men känner mej rätt nere utav allt me o bråk med fsk gör det ju inte bättre
kram fina du

#18 - Jennifer:

Jag är en nattuggla men kommer alltid upp tidigt på morgonen för att skicka iväg Casper till skolan :D

#19 - Bella:

Jag är precis en sådan där, som inte kan sova alltså. Behöver maxdos av min sömnmedicin annars så blir jag bokstavligen inte trött, kan sitta uppe hela natten utan minsta lilla trötthetstecken. Varje gång jag glömmer ta dom så blir det till att somna vid 4 typ haha, är dock fruktansvärt trött på morgonen eftersom medicinen sitter i då.

#20 - Gabriella :

Jag skulle nog säga att jag är morgonpigg!!

#21 - Mirre Sweetwords:

Jag är nog lite bitvis trött om dagarna och kvällstrött

#22 - Kattis:

Jag hade en period tidigare när jag verkligen inte kunde sova och det funkade under en period (min förnekelseperiod innan sjukskrivning för utmattning) men sen blev det KBT. Dock tycker jag att oavsett när jag går och lägger mig så vaknar jag alltid runt 04:00-04:30 pigg men då känns det inte så lämpligt att gå så jag hinner slumra om lagom till klockan ringer och då är jag istället toktrött.Så jag vet faktiskt inte vilken typ av tröttis eller piggelin jag är, det varierar!:P

#23 - Pauline Hurtig:

det skulle vara skönt om vi behövde lite mindre timmars sömn

#24 - Louise:

Jag är sjukt morgontrött men det beror nog mest på mina extrema sömnproblem. Jag har så himla svårt att somna på nätterna och när jag väl somnar så vaknar jag 100 gånger :P Och sömnmedicin drömmer jag alltid bara hemska drömmar av och känner mig ännu mindre utvilad. SÅ jag är avis på dig! ;D <3

btw svaret på din fråga hur gammal min lillebror är så är det 7 år :D

#25 - Linda:

Tycker den är så charmig och har humor så älskar sådana filmer :) Hoppas allt är bra

#26 - Matilda Berlin:

Jag är nog en intvingad morgonmänniska, haha! Egentligen inget utav det, blir trött på kvällen och är verkligen inte pigg på morgonen, men tvingar mig själv upp vid 7-tiden oavsett dag för att ha lite rutin på livet. Och tro det eller ej, men det verkar funka =) Kram <3

#27 - Sofie:

Inte kul alls när sömnen krånglar!

#28 - Miss Baby Peaches:

Förr var jag kvällsmänniska och klarade mig på 4h sömn. Efter att jag gick in i väggen är jag varken morgonmänniska eller kvällsmänniska..!

#29 - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Jag är egentligen kvällsmänniska, men sen jag började jobba heltid som lärare så har jag blivit lite bättre på att gå upp tidigare (och kommer i säng tidigare också). :P Men det är ganska lätt att hamna i gamla vanor (sena kvällar och sena mornar) när det är lov ;)

Kommentera här