I beg your pardon - I never promised you a Rosegarden!

Lite tokigt blir det kanske att det kommer ett inlägg om något helt annat än det jag skrev att jag skulle skriva om, men nu ska ni få höra om en trevlig tisdageftermiddag som jag vill föreviga:

I tisdags vaknade jag 04:00 efter hemska stressdrömmar som lämnade mig med tankar och funderingar och en massa "tänk om" och klapprande hjärta. Det var förfärligt. Jag makade mig genom förmiddagen, trött och grinig. Men så frågade mamma om jag skulle med på shopping och jag cyklade ner på stan vid 14:00. Det var så trevligt att ha kvalitetstid med henne och vi avslutade på Rosegarden med middag.

 
Rosegarden är en neoasiatisk buffé (vad nu det betyder) där man kan välja och vraka bland en hel mängd rätter. Vi tog för oss och satte oss ned med blicken över torget (som för närvarande är helt förfärligt) för att titta på människor. Vi räknade folk som gick och höll blicken i mobiltelefonerna... hjälp, vad många som kommer få nackont, om man inte ens höjer blicken vid promenader!?

Efter middagen gick jag på föreläsning som varade mellan 18:00-21:00. Den hette "Träna din inre kondition - mindre stress, mer glädje" och hölls av duktiga Tomas Gunnarsson. Jag tycker inte den passar folk som är utbrända, men vardagsstressade och ängsliga och gnälliga normala människor kommer gå därifrån med stora smil på läpparna. Man tilldelades ett armband som skulle påminna en att vid motgångar tänka "Vad är det för bra med det här?". Det vill säga, om jag blir dåligt bemött i kassan på ICA så ska jag, istället för att tjura, tänka ut något som är bra med just det mötet.

 
Om jag träffar en tjuring på ICA kan jag säga att jag kommer ha svårt att tänka på något bra med det, men jag ska försöka... för att inte smittas av andras gnäll och så. Jag ska även försöka att själv bidra med mindre gnäll. Det kommer gå bra! 
 
När jag var hemma igen, frusen från den sena cykelturen på 5 km, var det huvudstupa i säng som gällde. Jag har inte varit mig själv sedan dess och det är konstigt hur långa efterverkningar en enda tankemässigt aktiv dag kan ge. Puh!
Mat, Umeå | |
#1 - Netti Starby:

Vilket bra armband ni fick från föreläsningen! Kramis

#2 - yllefilt.blogg.se:

Vad gott och lyxigt med ett glas vin mitt i veckan!

#3 - Pernilla:

Jag förstår inte folk som klarar av att gå och titta på mobilen samtidigt! Jag hade trillat över mina egna fötter!

Svar: Jag med, direkt!!!
Ljuva Julia

#4 - Alice Lindström:

Mums vad gott med sushi och den föreläsningen lät spännande!

#5 - Daniella:

Åh, vi har ett Rosegarden mitt emot jobbet, har aldrig tänkt att det var en buffé! Måste kolla in nästa gång jag slutar tidigt.

Svar: Det är jättetrevligt tycker jag :)
Ljuva Julia

#6 - Kattis:

Fy för den typen av drömmar men mysigt att få umgås lite med mamma. Känner så väl igen det där med hur hårt en lång dag kan ta på en, galet hur lång återhämtningen kan bli för hjärnan.

#7 - Amanda:

Men fy med stressdrömmar! Det är ju dom värsta faktiskt, hoppas du får sova lugnare och det känns lugnare snart!! Kramar<3

#8 - Julia Svensson:

åh vad gott!

#9 - hanna:

hihi men tack finis!
gud så gott med kina mat :D

#10 - Julia:

Åh vad gott med sushi!! Har aldrig tagit mig modet att äta där.. ÄN, men det ser så gott åt!

#11 - Matilda Berlin:

Men guu vad gott!! Älskar verkligen att sätta mig och people spotta, haha! Så kul att kika på allt folk som finns =) Kram <33

#12 - Bea:

Om du träffar en tjuring på Ica kanske just ditt ledende kan få DEN personen på bättre humör, och då kommer det något positivt ur händelsen :)

Svar: Det är sant! Fast när jag är glad mot arg kassapersonal verkar de nästan bli ännu argare >.<
Ljuva Julia

#13 - Bea:

*Leende, inte ledende. Jäkla t9.

#14 - Jennifer:

Den föreläsningen hade jag velat gå på :D

#15 - elin:

Skönt med en cykeltur!<3

#16 - Johanna Utterberg:

Vad mysigt med lite kvalitetstid med mamma, det ska jag ha imorgon på stan med shopping och lunch. <3 Och vilken intressant föreläsning det lät som, bra verktyg att ha med sig med positivare tankar i vardagen :)

#17 - Dixi Wonderland:

Det var Rose.G som jag hade fått jobb på ;)

#18 - My:

Åååh hatar sådana drömmar :((
Lät som en intressant föreläsning, viktigt ämne :)

#19 - Carolina Thoor:

Gott! Precis sådär det ska vara då man mår lite dåligt. Att spendera tid med sin mamma som lätt muntrar upp en :)

Sv; ja, riktigt obehagligt faktiskt :/
Haha eller hur. Nej jag behöver verkligen inte ryggont OCH illamående. Men killen min mår heller inte så bra så kan vara så att jag åker på en rejäl förkylning snart också :(

#20 - Sussi:

Så god maten ser ut och lite shopping är aldrig fel :)
Det bästa med såna föreläsningar är att man direkt efter har så himla mycket man vill jobba på. Ofta får dom som föreläser en att tänka efter och känna igen sig i så mycket..

#21 - birgitmaria:

Nu fick jag mig en tankeställare när jag sitter och läser på mobilen på tunnelbanan... Men jag håller med. När man går kan man kanske lägga oxå en sig den.
Den föreläsningen hade jag velat lyssna På! Ibland handlar det ju om vilken inställning man har. Men inte när man är utmattad/utbränd.
Ha en trevlig helg! Jag ska roa mig i storstan!

#22 - FannyLinnéaEleonora:

MUMS!!

#23 - Anita:

Åååh, sushi...!!

#24 - Pauline Hurtig:

ja mobiltittande har verkligen gått för långt

#25 - Gabriella :

Åh såå gott med nudlar!!

#26 - Bella:

Mysigt med middagen!

Svar: Ja det var trevligt att få käka med mamma :)
Ljuva Julia

#27 - JUNITJEJ:

En sådan bra föreläsning!

#28 - Alice:

Oj, vilken dag! Roligt att du hittade på något med din mamma ändå! Vi har Rosegarden här i stan med, men inte provat det än, vilket är konstigt då jag älskar sushi och asiatiskt, haha. xD Lät som en himla bra kurs det där också, och väldigt bra idé med armbandet! <3

#29 - Cecilia:

Sushi är ju såå gott!:D

#30 - Clara:

Låter som en spännande föreläsning men oj vad svårt jag hade haft för att tänka ut positiva saker med sådana situationer som en jobbig människa på ICA. Det hade varit en riktig utmaning!

Svar: Tack så mycket! Ja, det är helt ok. Dock skulle jag bli glad om du bytte ut "kvinna" mot "person" i texten pga jag är agender. <3

#31 - Eleonora Adriana ♥:

Va mysigt och gott!

Kommentera här