Enkla grejer är vackra grejer ♥ 22 små saker som gör livet värt att leva

 
1. De perfekta kuddarna.
Jag bryr mig inte om ifall ni sover på rygg eller mage eller i framstupa sidoläge (som jag!), men kuddarna är avgörande. Mina perfekta kuddar är mjuka som vaddet i tunnan på syslöjden, Néas är hårda som typ tuggummi och Eriks är formbara som dunkuddar. Hur som helst: de perfekta kuddarna gör livet värt!
 
2. Tights och sport-bh.
Ärligt talat, förutom att vara naken, finns något skönare än resår? Vem vill ha gylf och bh-hake!?
 
3. Gröna oliver!
Nej, men titta! Min favorit! Jag förstår att det här inte gäller alla, men för mig. Jag äter mer än gärna oliver med en gaffel, bara som de är. Bäst är förstås de olika marinerade varianterna i charkdisken - på ICA Ålidhem är det de vitlöksspäckade enorma som gäller.
 
4. Massage.
Skönare än allt som är skönt här i världen. På riktigt!
 
5. Pengar.
Att ha ekonomisk trygghet är viktigt, men att kunna köpa något kul eller gå ut och äta och tanka bilen är också värdefullt. Jag önskar att jag hade maaaaassa pengar! Hög lön och massa massa massa sparande! Drömmen!
 
6. Solsken. 
Vackert väder, alla årstider, är verkligen en gudagåva och gör dagar, veckor och år uthärdliga. Inte bara det: riktigt, riktigt härliga att leva igenom!
 
7. Porslin.
Varierat, vackert porslin och att duka fram grejer i olika kärl och skålar. Jag gör det oftare än någonsin nu när jag skaffat diskmaskin, men jag har slutat lägga upp matbilder på bloggen, nästan helt och hållet. Det känns som att det inte riktigt passar in längre. Men vackert porslin, DET passar.
 
8. Stenar.
Min pappa kallar mig för ”StenKlepto” för att jag, om jag ser vackra stenar, måste ta dem. Ibland är det från strand och gata, men lika många gånger har jag stulit från hotell och restauranger. Prydnadsstenar, typ. Jag har mina bästa stöldgods i en glasbehållare. Andra stenar är också viktiga, som de som mamma och moster målar eller klipporna vid Nydalasjön.
 
9. Fåglar.
Ljudet av fågelkvitter på vårvintern, synen av den första svanplogen på våren och för all del sällskapet av undulater när chans finns är så vackert! Måsar, kajor och duvor betraktar jag helst bara på håll, men småfåglar kastar jag gärna åt några frön.
 
10. Skor.
Stor som liten, svullen som tunn, frän som stilig... skor passar alltid alla! Jag älskar skor och vill ha ungefär alla skor som finns på Din Sko just nu.
 
11. Snowboard.
Jag bor i Umeå. Vintern är... lång. Mycket lång. Utan vinterintresse vore jag bara en blöt fläck vid det här laget. 
 
12. Iskallt vatten.
Riktigt, riktigt kallt vatten när man är riktigt, riktigt törstig. Det finns knappt något bättre! Och här i Umeå är vi välsignade med riktigt gott vatten i kranen. 
 
13. Varma grönsaker.
Kokta, stekta, rostade i ugnen, grillade... nästan alla grönsaker är goda när de är varma och tillagade! Även grönsaker som jag INTE gillar råa/kalla (paprika, majs, kål etc.) blir plötsligt goda när de är varma.
 
14. Ljudet av att hälla upp ett glas vin.
Det har ett speciellt kluckande ljud - och jag som dessutom gillar vin kopplar det dessutom med ledighet och ro och god smak.
 
15. Vassa kockknivar.
Har ni någon gång hackat grönsaker med slöa knivar? Eller putsat en filé eller kluftat potatis? Det är en pina. Och ibland ser jag sådana "what I eat in a day" där de hackar grejer med skalknivar och jag får typ panik. Jag är så glad att jag upptäckte vassa kockknivar, för jeeeez vad livets goda blir lättare!
 
16. Kamera.
Jag är ingen fotograf, men jag har världens sämsta minne och jag inser att jag minns mycket av mitt liv bara för att de fastnat på bild. Så jag skickar tacksamhet åt att mina föräldrar fotade och filmade mycket när jag var liten och ung, samt att jag själv varit aktiv med kameran sedan jag fick en egen.
 
17. Tarantinos filmer.
Se dem när du känner dig stark som fan, förbannad, förtvivlad eller bara vill se något riktigt grymt och/eller våldsamt. För alltså... Pulp Fiction är life! Death Proof är more than life! 
 
18. Papperskalender.
Jag förstår inte hur man klarar sig utan en kalender i bokform och att sitta och skriva in grejer och kryssa över och hitta matchande klistermärken... hela nätter kan försvinna åt att sitta och påta och fixa i kalendern. Testa!
 
19. Grumme Grönsåpa.
Förutom att det är en av mina favoritdoffer så är det bara världens bästa rengöringsmedel. Såpa kan ta sig an ungefär ALLT!
 
20. Scilla Siberica.
Rysk blåstjärna, ett vårtecken som sprider sig som en bris över vidderna när de väl får fäste. I min familj kallas de för Rut-blommor efter min vän Jennys mamma som alltid var först i kvarteret att få blommorna på sin sydsluttning. Favoritblomman är Linnaea och solros dock, men Rut-blommor är viktigast!
 
21. Stuga på landet.
Jag har haft turen att få tillbringa alla mina somrar från barnsben i en stuga på landet, och jag tänker fortsätta livet ut - om jag så måste hyra en enda dag p.g.a. de höga stugpriserna eller kanske ockupera ett ställe som inte ännu fått husgäster.
 
22. Harry Potter.
Lite av en bubblare här på slutet, men för mig är Harry Potter så viktig för det var böckerna som fick mig att börja gilla läsning och nu har jag läst dem hundra gånger och jag lyssnar på dem när jag har ångest eller inte kan sova. Tack och lov för J.K. Rowling som gav mig läsandets gåva och gjorde mig till svensklärare.
|
#1 - Netti Starby:

Härliga saker du är tacksam över och jag är också galen i stenar! :-D Kramis

#2 - cecilia:

JAG ÄLSKAR OLIVER!!:D

#3 - Maria at Inredningsvis:

Håller helt med ang massage:) Jag va tok tänd på min Austarileniska massör nyss men det gick åt h Jag hade ju hoppats på happy ending hahhah

Ha en fin helg!

LOVE Maria

#4 - Pauline Hurtig:

så härliga bilder! och alltså nummer två JA!

#5 - Sussi:

Härlig lista. Håller nog med i det mesta... med några få undantag. Det kluckande vinet nickar jag lite extra åt :)

#6 - JUNITJEJ:

Härligt inlägg!

#7 - Angelica Wåhlin:

Okej, sköna kuddar är det bästa som finns (& obekväma det värsta), men håller inte riktigt med om sportBHar. Hittar aldrig några i min storlek, så dom sitter alltid bara tight & klämmer ihop tuttarna, haha :(

#8 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Vilken härlig lista :D. Känner igen mig i flertalet :)

#9 - Freja:

Kan relatera till nästan alla punkter . Sport bh och oliver är nog det bästa ..

Jag har nyss haft HP filmmaraton med mamma 😍 har du lyssnat på böckerna på engelska? Steven Fry är grym som uppläsare :D lyssnade också på dem för att kunna sova, så mysigt !

#10 - Tess:

Vilken rolig lista!!! 😃 Måste göra en egen. :3 Har också en grej för fina stenar, dock mest de jag hittar, vissa bara pratar med mig!😱

#11 - Julia Svensson:

Sååå kul att läsa!!

#12 - Matilda Berlin:

Hahaha! Vet du att jag läste pepparkakskalender istället för papperskalender först och kände spontant "VAR FICK HON TAG I DEN??? Jag MÅSTE ju bara ha en!!!", hahaha! Kanske något jag får ta och fixa till nästa jul ;) Kram vännen!! <3

#13 - Hemma Hos Felicia:

jag kan relatera till flera punkter, speciellt kuddarna!!! KAN INTE SOVA MED EN OBEKVÄM KUDDE!! :D Och kul att du också gillar gröna oliver, det är väldigt få som gör det !! Men de är verkligen asgoda!

#14 - My:

Haha alltså dessa kuddar!! Har en svindyr kudde som är hemsk, men IKEAs 39 kronors kudde är bästa jag haft! Måste köpa mig fler!

#15 - Mirre:

Ohh håller med om flera punkter, kuddar, kallt vatten, sport bh, vasaparken kock knivar, kamera😁

#16 - Caroline:

ÅH vilken härlig lista! Jag håller med dig på flera punkter men mest på punkt 6,7 och 22 :D

#17 - ISA:

Vilket härligt inlägg! Positivitet! Hälften av punkterna är AGREE. Andra hälften är typ mina värsta grejer, haha!

Svar: hur kan något på den här listan vara värsta grejer!? >.< Nu blir jag så himla nyfiken på VAD det är du tycker så illa om av grejer som jag tycker så mycket om ;D ;D
Lorissa Lovebomb

#18 - madabouttea.se:

Härlig lista! Man kanske borde göra något liknande men skulle nog max komma på typ 5 saker tror jag haha

#19 - Julia HW:

Så härligt inlägg!!

#20 - Sara Ekman:

Håller med om många :D

#21 - Dixi Wonderland:

Nummer 2 är så jag xD

Svar: och jag :D
Lorissa Lovebomb

#22 - Miss Baby Peaches:

Kul läsning! Jag älskar dina listor!

Svar: Åh tack <3 <3 <3
Lorissa Lovebomb

#23 - NATALIA :

Underbart inlägg :D

#24 - Bunny:

Håller klart med! Fin lista ^_^

#25 - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Åh vilka härliga punkter :)

#26 - Sara Rödett:

Härligt inlägg! <3

Svar: Åh, så kul att du skaffat Skype! Gulle dig! Vad heter du där så jag kan adda dig. Du kan skriva till min blogg (godkänner alla mina kommentarer så det behöver inte komma ut). :-) Då blir det snart dags för Skype-dejt då ja! :-D Har inte varit så fullt aktiv på min blogg pga trötthet och brist på inspiration. Men det kommer nog snart igen! :-) <3

#27 - Alice:

PAPPERSKALENDERN! OMG, det är så sant! ÄÄÄÄÄÄlskar, är ju också pappersgalen, haha! Superbra punkter det här! Och massage, sååå skönt ju!

#28 - Celine:

Åh men håller med om så mycket! Så fint inlägg!

#29 - JoJo:

så härligt inlägg. jag älskar också oliver, såå gott! :D och skor, looooove skor. man kan aldrig ha för många par <3

sv; ja jag måste erkänna att jag är lite beroende av att köpa nya läppstift xD haha! nej dom kan hålla längre än så. man får typ lukta på dom. det märks på lukten när dom börjar härskna och bli dåliga. jag har läppstift som är flera år och som inte har blivit gamla än :)

Kommentera här