Meningen med livet

Jenny Strömstedt från Nyhetsmorgon berättade något som jag tolkar som lika mått hoppfullt som hopplöst. Hon har en vän som gjorde sitt allra yttersta för att finna meningen av livet. Vi snackar full on "Eat, Pray, Love" alltså: reste håll och kanter, gjorde allt man "borde" och experimenterade med saker man inte borde - allt. Så småningom kom hen hem och efter ett tag hemmavid var meningen likt förbannat att äta glass och se på NHL.
 
Jag är 28 år, barnfri, fattig och lite hemmakär. Jag kan inte göra en sådan resa som Jennys vän gjorde. Jag förstår nu att det kanske inte behövs, om meningen med livet ändå är godsaker och hockey. Varför inte sörpla folköl, äta curryris och läsa bloggar medan tid är?
 
 
Om man söker meningen med livet så finns alltid risken att man missar livet. Nuet. Jag vill inte missa mer. Hela 2017 missade jag, men nu är jag tillbaka och jag ska inte missa en enda sekund. Inte ens de vardagliga sekunderna då inget avvikande ens kan hända.
|
#1 - sarah:

hej hur är det =)

#2 - sarah:

hej hur är det

#3 - Jessica Högberg:

Snygg tolkning! (Annars får du svaret i liftarens guide till galaxen) 🤣

#4 - Linda:

Åh så bra skrivet, meningen med livet är just att man är här och nu. Sedan har alla olika meningar med livet och det gäller att hitta sin rätta mening :) Bara att leva är meningen med livet,hihi.
Svar: Åh men eller hur man fick ju super duper mega sommarfeeling av vädret i helgen! Åh roligt med karriärsbyte från lärare till yrkesvägledare, why not! Heja dig!

#5 - Heléna:

Hej Julia! Tillbaka efter ett långt uppehåll. Håller med dig - det är bättre att ta tillvara på det man har och njuta av det istället för att försöka sträva efter annat hela tiden. Jag har haft några tuffa månader och nu njuter jag av att få softa, njuta av naturen (underbara vår med vackra blommor och elaka pollen) och själv välja vad som är viktigt för mig. Har massor av energi nu och vill upptäcka hela världen, men i min egen takt. Kram fina du <33

#6 - Anette:

Bra insikt. Lev livet, här och nu. 😘

#7 - Netti Starby:

Helt rätt tänk! Jag är så dålig på att tänka i nuet men jobbar på det :-D Kramis

#8 - Annie:

Bra skrivet av dig :)
Livet är ju här och nu liksom, livet är det som händer när du gör upp planer ;)

Sv: På ett hunddagis! :)

Kramar

#9 - Sara Ekman:

Ja, det är viktigt att leva i nuet! :)

#10 - Dixi Wonderland:

Så himla klokt inlägg! Jag tror inte heller att man behöver resa för att finna sig själv. Visst kan det göra att man ser livet på ett annat sätt då man upplever nya saker hela tiden men jag tror det handlar om ålder. Desto äldre man blir desto mer trygg i sig själv blir man :)

#11 - Alice Lindström:

Sååå sant och peppigt inlägg!

#12 - Tess:

Det är för många som letar efter det ”perfekta” livet, jag uppskattar en god chokladkaka, mat och sällskap av min sambo. Bara DET kan få mig att säga att en helg var toppen!

#13 - Alice:

Verkligen sant, man ska försöka leva här och nu och hitta sin egen mening med livet! <3

Sv: Ja, den tanken slog mig med! Men har inte så många andra symptom för det, och har inte varit allergisk förut, men kan ju komma nu liksom. Men ska prova att köpa medicin för rethosta och se om det hjälper, gör det inte det är det nog som du säger allergi! Tack för upplysningen! <3

#14 - NATALIA :

Så bra skrivet!

#15 - Bunny:

Helt rätt - jag tror att meningen med livet är att leva det. Inte jaga det! Gör saker som du blir glad av för stunden! Att må bra, att ha det bra. Att se till att andra har det bra ^_ ^ Jag tror verkligen inte det behöver vara speciellt komplicerat!

#16 - My:

Så jäkla sant!!!! Man kan inte gå runt och leta..

#17 - Emelie:

Fina du. Du är så klok! <3

#18 - madabouttea.se:

Så kloka ord! Jag vill inte heller missa mer av mitt liv därför har jag tagit tag i att kämpa med att bli bättre med min ångest och allt. Vill kunna ut och resa och göra saker utan att det ska hindra mig för oftast bli mycket avbokat i sista minuten pga min ångest :(

#19 - Pauline Hurtig:

så bra skrivet!

#20 - Miss Baby Peaches:

Du har så rätt! Sen tror jag att meningen med livet är olika för var och en!

Svar: Ja och aldrig bara EN per person. Meningarna med livet, snarare.
Lorissa Lovebomb

#21 - Julia Svensson:

Åh så bra skrivit!

#22 - birgitmaria:

Jag är ju lite "tråkig", jag gillar ju vardagen. För det mesta. Det är kul att resa oxå, se nåt nytt, prova nya saker mm. Men livet pågår ju iaf - här. Mitt i vardagen. Det är ju bra att gilla den oxå. Och som du skriver- livet händer nu. Oavsett var vi är och vad vi gör. Nä, man hittar nog inte meningen med livet genom att resa jorden runt. Fast kul är det säkert:-)

Kommentera här