Nu jävlar drar jag, åt helvete med allt!

Idag började resan mot Österrike. Planet gick 09:10 från Umeå och vi landar i Innsbruck 22:10, följt av 1,5 timmes busstransfer,  vilket är kort i Alpmått mätt, men långt vad gäller när vi kommer fram till hotellet.You see, jag brukar gå och lägga mig innan 22:10 när vi landar. Förhoppningsvis blir bussresan en sovresa. Men oavsett vilket, åksjukepanik eller sömn eller bara normal transfer, så kommer jag åka bräda i morgon. Imorgon kommer jag åka snowboard. I Alperna!

 
Jag vet att jag kanske tjatar lite onödigt mycket om det nu: det står att det ingår gratis wifi, men efter ett antal resor där sagda wifi inte direkt lever upp till sitt namn så vill jag tjata om det igen... följ mig på Instagram (@lorissalovebomb) för stories och ibland bilder och bli vän/följ mig på facebook (jag har ingen bloggfacebook, så bli vän med min vanliga [jag har typ inga] under namnet Julia Emmess) för både bilder och inloggningar och rutter och sådant. Jag har tidsinställt inlägg för veckan, så kika här på bloggen med, men för resepepp och semesterfasoner följer ni de andra. OK. 

Nu ska jag gå och dricka öl. Man får det när man är på Arlanda. 
Att packa inför en skidresa del 2

 
 
Nu jävlar ser ni till att hålla koll på Instagram där mina stories och liveuppdateringen kommer ske. Jag tar med dator, men räknar inte med wifi, så det är tidsinställt under veckan - men telefonen har jag köpt extra surf till. HÅLL KOLL! FÖLJ MED! PEPPA SATAN! Ni kan också lägga till mig på facebook där det kommer en hel del, jag heter Julia Emmess och jag har typ inga vänner.
Veckan när all mat var orange

Okej, jag lägger upp den här matsedeln trots att den är närmast skämmig. Alla dessa rätter är kaloririka, fyllda mest med kolhydrater och fett och skrämmande orange. Orange och gul är mina favoritfärger, men inte på mat. Jag får helt enkelt hoppas att någon av ni som läser är lite bakfulla (på en fredageftermiddag...) och därmed känner er lockade:
 
Feta, panerade kycklingnuggets med en massa smörig currysås. Jag tyckte jag såg lite chiliflakes i den sockriga sweet chilin, men ack, det är den enda "grönsaken" i rätten. Gott som satan, dock!
 
Spänstiga marinerade risnudlar och röda linser, med morot, mango och rödlök, serverade med hårt stekta tzaybitar. Och om ni gillar ingefära måste ni testa tzay, det är så vanvettigt smarrigt. Men OBS! Man får inte betrakta tzay som "fakekött" eller "istället för quorn". Det är en helt egen kategori mat som smakar som, och har konsistensen av TZAY. Bara så. 
 
Den här puddingen innehåller rökt skinka, purjolök och makaroner, samt riven gräddost och äggstanning gjord på mjölk, ägg och VISPGRÄDDE! Gratineringen är härlig parmesan. Okej, dog lite för hur gott det här blev, men inte ett dugg hälsosamt...
 
Pasta med långkokt tomatsås: herregud så gott! Först  stekte jag ihop en mirepoix typ, på selleri, schalottenlök, morot och vitlök. Sedan lite tomatpuré. Det fick sedan koka i hundra miljarder år med körsbärstomater, krossade tomater, ketchup, chilisås, rödvin, basilika, timjan, worcestershire, någon buljongtärning... minns inte vad mer... sedan serverade jag med feta, parmesan och oliver. 
 
Jag kan verkligen inte förstå att jag åker till Alperna imorgon. Det är så sjukt! En vecka av knödel, schnizel, schlipfkrapfen, gulasch (inte för mig, tack...) och kaiserschmann... åh, jag blir typ mätt av att tänka på det! Tur att man kan skölja ner med en Jäger. Inför lördag: kom ihåg att följa mig på Instagram (där jag heter @lorissalovebomb) eller bli vän med mig på Facebook (där jag heter Julia Emmess) för att följa mat, skidåkning, kläder... mina stories kommer vara bananas!