Januarisammanfattning

Det blev ingen månadssammanfattning i december eftersom det blev en årsresumé och massa nyårsinlägg - jag vill inte tjata ut allt! Men då kör vi januari istället, det är också trevligt för ni ska bara veta vilken tokig månad det har varit:

 
Månadens bästa beslut: OUFF, jag har tagit ett beslut rörande bloggen: jag ska bli Lorissa Lovebomb igen. Jag bloggade där förr, nu vill jag blogga så igen. Jag tycker det är roligt att varje gång jag beter mig som en diva kallar min egen far mig för Lady Lorissa. Jag gjorde slut med Lorissa Lovebomb för att hon var falsk och förvirrad. Men damn it, var hon rolig! Så... välkomna till LorissaLovebomb.com
 
Månadens längtan: under hela månaden längtade jag till fredag 26/1 - min sista arbetsdag. Jag trivdes på jobbet och hade jag inte kommit in på utbildningen hade jag nog inte sagt upp mig sådär kvickt, men nu när jag liks hade sagt upp mig så längtade jag till slutet av uppsägningstiden. Sedan längtade jag till 29/1 då vår campusvecka inleddes! 
 
Månadens bästa läsning: weeeeell... jag har läst The da Vinci code, jag har lyssnat på Harry Potter och jag har läst en himla massa kurslitteratur. Vilken var bäst? Harry Potter, igen. Sorry, not sorry.
 
Månadens bästa inköp: en sop och en sopskyffel. Haha, hur tråkigt!? Men jag är så less på dammsugarljudet och efter att ha jobbat som städerska i ett par månader vill jag inte ställa mig och moppa när jag är ledig. En sop till räddning, åtminstone för det allra värsta!
 
Månadens upptäckt: Mitt hår har vuxit så långt att det ser lite The Beatles ut om jag inte knyter fast något i det. Tur att jag inte bryr mig så värst om hår och att jag passar i olika hårband och kepsar och grejer.
 
 
Månadens träning: jag har åkt lite snowboard och sådant, det är ju toppen! Men nästa månad hoppas jag kunna skriva gym här.
 
Månadens middag: jag ville ha romsås till laxen. Den enda rom vi hade var löjrom. Låt mig hävda att det blev jordens godaste rområs! Och firren med sin pressade potatis och sina färska, lättkokta brytbönor var inte så djävla ruttet heller. 
 
 
Månadens vrede: Åh, de kom från ingenstans och slog ut hela mitt badrum och halva mitt kök. Lägenheten ovanför hade vattenläcka i typ somras och nu har vår lägenhet fått fuktskador som följd. De har bilat hål RAKT GENOM GOLVET. Vi kan alltså titta ner på lägenheten nedanför genom golvet i vårt icke-existerande badrum... jag är förbannad på grund av att vi fick information om detta dagen innan det hände... WTF!? Och nu, flera veckor senare, är det fortfarande helt obrukbara rum och ärligt talat ser de inte ut att ha jobbat här alls sedan dess... demolerat men glömt att laga - typ så.
 
Månadens favoritfilm: Jag har inte sett på film i januari, i alla fall ingen bra. Så jag väljer "nya" säsongen av New Girl. Jag haaaatar Jess.
 
Månadens favorithändelse: jag har slutat jobba som städerska och tagit första steget till en karriär som studie- och yrkesvägledare! Det är ta mig fan det bästa som hänt sedan 2015. Kanske sedan 2013 till och med! 
 
Månadens dryck: indian tonic! Det är som att dricka drinkar, utan att bli berusad!
 
 
Månadens målutvärdering:
(det här är ju egentligen målen jag satte för december, men de får ni som en bonus!)
 
1. Fira julafton om fysiskt frisk √
Absolut, helt fullt frisk var jag på julen. Jag fick lite halsbränna av all mat, men det är ju rakt ingen sjukdom utan bara ett inte så härligt symtom på ett himla härligt frosseri.

2. Börja äta normalare igen. Frukost, lunch och middag, mellanmål vid behov √
Woho! Okej, i december, not so much. Men i januari, absolut 100% uppnått!
 
3. Hålla lägenheten städad och mysig √
Yes box, fasen så fint det varit! Juligt och vackert och välstädat hela december, sedan rensade jag ut julen och gjorde vinterfint på nyårsdagen. 
 
Kommande månads mål: 
1. Åka en massa, massa snowboard!
 
2. Fota, fota, fota, fota! 
 
3. Studera så hårt och ordentligt att jag inte måste ta med böckerna till Alperna. 
 

Har ni några mål med februari tro? 
Aktiviteter för inomhus

 
Inlägget innehåller annonslänkar från Adlibris
 
Jag vet att halva landet har en himla ful och trist vinter. Brun, mulen, kanske till och med regnig och kall. I Umeå ligger snön vit och det finns inget så trevligt som att vara utomhus! Snowboardåkning, pulkrace, grilla över vedeld, promenera långt i dygnets ljusa timmar och slås av hur vackert snön reflekterar ljuset... men det är ju sådär måttligt kul när det är höstväder, fast utan de vackra färgerna och dessutom ett par grader kallare. Därför ger jag er...

Blogga, blogga, blogga!

Det här inlägget skrev jag inte idag. Jag passade på en dag när jag ville sitta inne och roa mig. Skriv en mängd blogginlägg i listform, som det här, eller besvara befintliga blogglistor. Eller skriv allmängiltiga inlägg, typ en recension av en bra film, ett receptinlägg eller varför inte en tillbakablick i arkivet? Tidsinställ eller spara i utkast för mindre inspirerande tider.
 

Läsa - och tumblrifiera det!

Kryp upp i soffan och läs eller lyssna på en bok. Det är roligt (lovar!) och viktigt (lovar!) att läsa mycket. Du kommer tacka dig själv i framtiden (lovar!). Men passa på att tumblrifiera det i början, för gör du det och ser till att fastna på bild har du dessutom material för ett helt nytt inlägg att blogga, blogga, blogga om!
 
 
 

Spela spel eller leka lek!

"Ja vi har vårat glada barnasinne kvar, säg har ni erat glada barnasinne kvar?" - eller ja, inte. Det är nog bara vuxna som gillar att leka lekar och spela spel nu. Ungdomen idag, kära nån'! Men ja, passa på! Öppna gamla sällskapsspel*, spela frågesport eller spela Jenga* tills du och din spelkamrat har yttrat minst varsin svordom. Eller lek något skojigt - jag hörde en pappa och en dotter leka "kändisleken" i liften när jag var i Vännäs med pappa (jag och pappa sjunger alltid DEN HÄR  låten högt så alla hör istället).

Träna!

Passa på, om du tycker det är kul eller viktigt! Det gör man lätt framför TV:n med någon av alla duktiga YouTubers som delar med sig av träningsprogram, eller för all del på gymmet, i klätterhallen, på innebandy-, badminton-, squash- eller basketplanen. Snacka om att få upp värmen. Visste ni förresten att när man spelar badminton får man (läs: jag) träningsvärk i rumpan? Det känns värsta märkligt, men är alldeles sant!
 
 
Vad gör ni för inomhusaktiviteter i vinter? Eller har ni redan vårväder?
Nytt, nice och nödvändigt!

 

Klockan 13:00 skall jag infinna mig på Umeå Universitet och inleda mina studier på plats. Jag ska möta mina ~ 30 stycken kurskamrater och jag ska ha på mig riktiga kläder istället för arbetskläder. Jag ska inleda ett nytt kapitel i livet, kanske det bästa!