Att packa inför en skidresa del 1

Jesus Christ, det här bringar onda minnen för mig... men jag kör i alla fall: i övermorgon kommer min packningslista inför stundande alpresa. Jag ska, om någon missat det, åka till Ischgl i Österrike och åka bräda en hel vecka i Alperna. MAJ GADD! Sist jag drog till Österrike för att åka snowboard var jag med om något väldigt besvärligt... mitt bagage kom bort - och kom aldrig tillbaka!

 
Jag bodde i Jokkmokk och skulle flyga mellan Luleå och Stockholm (det står Umeå, men jag mötte upp min Umeåfarsa på Arlanda, om ärligheten ska fram...). Jag har läst i blogginlägget som den här bilden kommer ifrån att jag hade packat så varsamt och noggrant. Ni ser det inte, men de små bitar tyg som sticker fram ur packningen var några av mina favoritplagg...
 
När jag kom fram på Arlanda saknades mitt bagage. Mitt, tillsammans med tre andra unga passagerare. Panik! Mitt specialbagage = snowboard, hjälm, termobyxor och skidjacka kom alla fram... men mina snowboardboots, mina knäskydd, mina utvalda kläder och ALLA mina mediciner saknades!

Vi sov en natt på Arlanda eftersom vi väntade på ett tidigt morgonflyg, men inget bagage kunde återfinnas, trots att vi kontaktade alla vi kunde. Än idag 2018 är bagaget inte spårat via SAS eller någon annan kontaktad insats.

Vet ni vad jag tror? Jag tror att gubben som uppmanade mig att flytta all receptbelagd medicin till resväskan istället för handbagaget stal min väska. Jag tror att gubben i Luleå tjänade extra den kvällen... han tjänade på oss tre unga vuxna. För om våra tre väskor hade ramlat av bandet skulle de ha återfunnits på Luleås flygplats. Så är det. Någon har stulit tre passagerares väskor.

Imorgon kommer min packlista inför nästa alpresa. Det som inte framgår är: packar ni receptbelagd medicin ska ni ha en veckas behov i ryggsäcken och en extra veckas behov i resväskan. Hellre en vecka för mycket än inget alls. Och ta med extra pengar, för jag fick lov att hyra snowboardboots, köpa kläder och underkläder och tvättpoletter... det enda jag kom fram med var det som fanns i mitt snowboardfodral och mitt handbagage. Var beredd på det!
|
#1 - Miss Baby Peaches:

Men gud så skumt! Det måste ju ha blivit stulet, det kan ju inte bara försvinna så där! Hoppas verkligen att du får behålla allt bagage den här gången!

Kommentera här