Att planera den perfekta veckan..?

Både CGD och Dixi Wonderland skrev om det (typ) för ett tag sedan: hur man planerar en bra vecka, cykliskt. För mig ser veckoplaneringen lite annorlunda ut. Allt är ju baserat på ens eget liv och livsstil. Såhär planerar jag den perfekta veckan, men utelämnat är 06:00~14:30 då jag än så länge är på jobbet fortfarande. Snart kommer säkert min veckoöversikt förändras, när jag ska studera heltid och kanske ha ett annat jobb, vem vet.
 
Detoxmåndag
På måndagar börjar jag veckan som om det var ett nytt år: jag vaknar i god tid, duschar och smörjer och rakar, dricker mycket vatten och äter hälsosam mat. Om jag får in ett pass på gymmet, en långpromenad eller ett par åk i snowboardbacken är det bra också, som ett tydligt avbrott efter den långa, potentiellt lata helgen.
 
Lästisdag
På tisdagar pluggar jag aktivt till examinationsuppgifter för närvarande. Med andra ord studerar jag inför tentor, läser in material till seminarium eller skriver på inlämningsuppgifter. Men även innan det hade jag "lästisdag", men läste då skönlitteratur. Jag var hjärntrött förra året och var tvungen att öva på att läsa eller lyssna minst en gång i veckan. Det råkade bli tisdagar, och det fortsätter jag med!
 
Bloggonsdag
Alla inlägg som är tidsinställda skrivs typ på onsdagar. Egentligen behöver jag inte ens planera bloggonsdag utan det ”blir” bara bloggonsdag... jag tidsinställer lite listor, fotar grejer till lite olika ”allmänna” inlägg, läser ikapp på bloglovin och sorterar i kategorier. Onsdagar är nämligen min kortaste arbetsdag. Det inlägg du just läser skrev jag i onsdags, till exempel.
 
Städtorsdag
Torsdagar tvättas, hängs tvätt, dammsugs, pantas och städas det för full karriär. Det är för att göra hemmet vackert och städat inför helgen - för jag vill ha det rent och fint under helgen, men vill inte ägna fredagar åt att städa.
 
Latfredag
På fredagar tar jag det lugnt och skönt: jag pluggar genom att läsa, anteckna och arbeta med material av olika slag. Kvällen brukar innebära en enkel, men god middag, en bra film och gärna lite Pommac. Jag brukar vilja dricka vin och ha det roligt på fredagar, men jag brukar ligga i sängen redan 22:00...
 
Kalaslördag
På lördagar är det dags att ställa till med kalas, att bjuda in sig till kalas eller att hälsa på kompisar, gå på shoppingtur, hänga på fik eller liknande. Kalaslördag är till för att orka socialisera, att ha skoj! Om det inte är hemmafest eller krogbesök som lockar så gör jag åtminstone hemmakvällen lite kalasigare än fredagen.
 
Snowboardsöndag
Egentligen brukar jag ha städdag på söndagar också. På torsdagar gör jag fint inför helgen och på söndagar gör jag fint efter helgen. Men dessutom är det på söndagar jag brukar ta mig ut på längre snowboardåkning. Men ärligt talat är söndagar den där restdagen, då jag mest går runt och är rastlös...
 
 
Jag funderar på att, när jag börjar studera heltid, träna varje dag, plugga varje dag, ha kalas varje dag, vara lat varje dag. Eller ja, det går ju inte varenda eviga dag, men ni vet, sträva efter att pluppa in grejer lite här och där under veckorna. Jag vet inte hur jag fungerar, men så länge jag skriver in allt borde jag ändå ha viss "kontroll". Hur är ni med planeringen, har ni ett "rullande schema" som jag, eller tar ni dagen lite som den kommer? 
|
#1 - Alice Lindström:

Jag önskar att jag hade något typ av "mönster" i mina veckor!

#2 - Jessica Högberg:

Fick ju tänka till här... är inte så strukturerad som du men visst händer saker "av sej själva" gärna på samma dagar... hmmm... när börjar du plugga heltid??

#3 - Sara:

Blir överlycklig om vi lyckas ta oss ut på en promenad dom dagarna Maja inte är på dagis... Blir alltid helt genomsvettig av att försöka hitta på nåt med båda barnen. :P Planerar med andra ord inte så mycket...allt går i ett här hemma ändå. ;)

#4 - Jeanette:

Vilket intressant inlägg :) Jag borde verkligen bli bättre på att planera, är jättedålig på det

#5 - NICOLE:

Men å verkligen så roligt inlägg att läsa :) något sånt här vill jag också tänka ut ;)

#6 - Tess:

Åh jag vill också planera sådär! Är mer av en som antingen planerar för mycket eller inte alls Hahah!

#7 - Matilda Berlin:

Men guuu vad smart! Jag är helt klart den som pluggar varje dag, tränar varje dag, städar varje dag, bloggar varje dag osv... Borde kanske också ta och lägga upp det såhär =) Kram finaste <33

#8 - Hanna Karlsson:

Vissa veckor planerar jag mina dagar och andra dagar tar jag som de kommer. :-) Det enda som är stående är att försöka komma upp tidigt på morgonen för att få några timmar själv innan barnen vaknar. :-)

#9 - Netti Starby:

Vilken bra planerad vecka du har! :-D Kramis

#10 - Gabriella:

Åh så bra sätt att planera veckan på!! :D

#11 - Anita:

Intressant :D

Kommentera här