Såhär skyddar man sig

Det har ramlat ner en helt vansinnig mängd snö här i Umeå, och sedan blivit plusgrader och plötsligt massa minus igen. Backarna ser vita ich fina ut, men man får inte luras av det, man får inte slappna av för mycket, för det är då olyckan är framme. Med eller utan mjuksnö och med eller utan skare är det här skydden ni behöver:
 
1. Hjälm. 
Vissa åker utan hjälm, men det är ytterst få nuförtiden. Man kan lätt få hjärnskakning om man ramlar på ryggen, men vad ännu värre är: ramlar man på magen kan man råka slå kanten av snowboarden i bakhuvudet. Hjälmen ska sitta så tight att man inte kan gnugga tinningarna med fingrarna, men inte tightare än så. 
 
 
2. Handledsskydd. 
Jag har själv brutit handleden två gånger. Det är en rätt naturlig reflex när man ramlar att försöka ta emot sig med händerna. Man får försöka lära sig av med den vanan (=närmast omöjligt att styra), åka så försiktigt att man aldrig ramlar (=tråkigt och så utvecklas man inget i sin åkning) eller köpa handledsskydd och stora vantar.
 
 
3. Ryggskydd. 
Livsviktigt, skador på ryggen kan man dö av. Om det så är att landa med ryggen på en liten gren eller sten, att ramla från en rail och slå ryggen i stången, att landa på magen och smälla stålkanten från brädan i ryggen eller om du bara råkar ut för en ilsken tysk på after ski kan ryggskyddet vara en mycket billig livsförsäkring. Man kan antingen ha ett skydd som man knäpper på som en sköld eller en som är insydd i en väst. 
 
 
4. Goggles.
Det här är väl mer för att undvika olika skador som kan uppstå på grund av just dålig sikt. Är det dimmigt och dåligt väder ska man ha en lins som är åt det gula hållet (=förstärker kontraster). Är det mulet och vitt ska det vara mörk lins. Är det soligt och härligt ska man ha spegelglas. Man får testa sig fram, alla funkar alltid men alla funkar inte alltid lika bra. De skyddar också mot snöblindhet, UV-strålning och fen starka vinden i ögonen.
 
 
Jag vill påminna alla som läser det här inlägget att alltid hålla säkerheten i första rummet, oavsett vilken sport ni utövar eller vad ni tar er för. Samtliga av dessa skydd är viktiga i andra sammanhang och de har många användningsområden: mountainbike, skidåkning, skateboard... alla extremsporter kräver att man skyddar sig. Funktion before fashion, people!
|
#1 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Riktigt bra inlägg och tips!! :)

#2 - My:

Alltid hjälm och ryggskydd!! Och glasögon också annars ser man ju inget i backen ;)

Var en gång när vi åkte och en gubbe körde åt helskotta så ambulansen fick komma och hans fru sa "vilken tur att han hade en tjock mössa på sig". Aaaaa skyddar svinbra det.....

Svar: Alltså neeej!!! Men tror ändå att det skett ett paradigmskifte för min morsa, 60 år, började använda hjälm typ de senaste 5 åren först!!! Crazy!
Lorissa Lovebomb

#3 - Anna:

"...en ilsken tysk på after ski" - hahaha, så roligt!

Svar: Och sant >.< okej, inte alltid, men överrepresenterade på mina 6st alpresor ;)
Lorissa Lovebomb

#4 - Matilda Berlin:

Skulle ALDRIG våga åka utan hjälm!! Minnena av alla gånger man ramlat och kört huvudet i marken. Hade det inte varit för hjälmen hade man inte direkt haft många hjärnceller kvar, haha! Kram finaste and be safe i backen <33

#5 - cecilia:

jag skulle bryta benen så skydd skulle inte hjälpa mig ,haha!:D Men jaa viktigt!! :)

#6 - Mirre Sweetwords:

Alltid vara på säkra sidan, toppenbra & självklara tips

#7 - Sara Ekman:

viktigt med säkerheten!!

#8 - Netti Starby:

Jag skulle verkligen behöva utrusta mig med allt det där även när jag går till bussen. Imorse halkade jag och slog mig men inget allvarligt :-D Kramis

#9 - Alice:

Åh, verkligen viktigt med skydd ju, oavsett sport, precis som du säger! Har alltid knäskydd på mig på dansen om vi gör mycket på golvet för att skydda knäna, man kan verkligen skada sig lätt annars!

Sv: Jamen just det, så dum jag är, borde ju förstått att du pluggat där förut, förlåt! xD Men härligt att det känns bra att vara tillbaka! :D Synd att vi inte bodde närmare varandra, slår vad om att vi hade varit asbra study-buddies. :(

Kommentera här