The pain won't last forever - fast man ska ändå bära ryggskydd!

Till alla som åker snowboard, skidor, mountainbike, downhill eller andra extremsporter med risk för ryggtrauma: köp ett ryggskydd! 
 
Ni vet att jag var ute och åkte Bräntberget i lördags och det är ett berg bestående av två riktigt korta nedfarter, en liten parkdel och två knappliftar. Jag tänkte att det inte finns någon chans att jag kraschar här och jag tog därför inte på mig vare sig handledsskydd eller ryggskydd.
 
Blott 15 minuter in i åkningen var det nära att jag fick äta upp mina ord. En liten vilde på skidor var bara decimeter från att braka in i min rygg vid en vurpa och jag mindes plötsligt pappas ord: du kanske är en duktig åkare, men det betyder inte att alla andra är det.
 
Det finns tre olika slags ryggskydd: ett med hårda ”plastfjäll” som man spänner fast på ryggen som en sköldpadda, ett med axelremmar och mjuka plattor som blir hårda vid en smäll och ett med mjuka plattor som sitter insydda i en väst.
 
 
Det är svårt att hitta ett som sitter bra och inte gör att man svettas sönder. Jag är så tacksam för den expertis på både produkter och passform som Cykelkraft delar med sig av. Nu har jag ett som är insytt i en väst och jag har aldrig haft ett så bra, som är lätt, bekvämt och som andas.
 
Nu blir det åka av!
|
#1 - Netti Starby:

Ryggskydd är verkligen en bra grej och kul att du tipsar! :-D Kramis

Svar: Det var awesome i höstform..!
Ljuva Julia

#2 - NICOLE:

Ojdå!! Viktigt inlägg, man vet inte när man som mest behöver det! :) Så tänker jag i trafiken, jag litar på mig själv men inte på alla andra :)

#3 - Ramona:

Man ska skydda sig så gott man kan :) Tur det gick bra trots att krocken var nära. Vilken härlig färg du hade på dina kläder ;)

#4 - Johanna Utterberg:

Vilket smart ett och förstår att det är viktigt!! :) sv: Kuuuul med att ditt plugg drar igång på måndag, stort lycka till!!! <3

#5 - Miss Baby Peaches:

Bra att du skyddar dig!

#6 - Alice:

Åh, vilken tur att det gick bra och ingen av er blev skadad! <3 När jag red hade jag ALLTID säkerhetsväst på lektionerna, förutom några gånger mitt i sommaren då det var stekhett med den på, och det har verkligen räddat ryggen så många gånger när man åkt av!

#7 - Jennifer :

Cykelkraft har mycket bra saker :D Casper har en sparkcykel där ifrån :D

#8 - Anita:

Smart där!

#9 - World by Tina:

Åh smart, sånt måste jag nog skaffa om jag nu ska luras med ut i backen och lära mig åka. Ryggen vill jag ju ha hel. Handledsskydd va ju också en bra idé. Hjälm är nog bäst också.

#10 - tess:

Va bra att du använder skyddet! Måste kännas 10 gånger säkrare när man flänger i backarna!

#11 - Ida:

Skulle vilja lära mig åka skidor och snowboard nån gång men inte optimalt när jag är benskör kanske haha

#12 - Denise:

Såå viktigt att skydda sig så bra man kan! Och viktigt att hitta skydd som passar en själv, så att det faktiskt blir av att man använder det.

Kommentera här