Junis lista

Farväl juni, you did good!
 
Junis skönaste:
 
De evigt ljusa nätterna som vi aldrig, aldrig, aldrig får glömma.
 
Bonussemester i sommarstugan med min härliga familj och vår kompis Solen.
 
Att promenera överallt istället för att köra, eftersom slutet av juni var väldigt mild.
 
Ålidhem äger och det är fantastiskt, för de som avråder från Ålidhem är oftast folk som aldrig bott här.
 
 
Bästa kläderna i juni:
 
Mina piratbyxor och glest stickade topp, vilka premiäranvändes på min kusins studentskiva.
 
Mina mjuka chinos och basickläder som jag hade på mig till tandläkaren och därmed betraktar som "turkläder".
 
Mina nya svarta byxor och stickade zigzag-polo från Dea Axelssons. 
 
 
 
 
Junis oskönaste:
 
 Att jag inte bidrog till Ålidhemsdagen. Läs också HÄR. Nästa år vill jag engagera mig. 
 
Lönen uteblev också denna månad och det känns ytterst fattigt... mycket nudlar i juli, om ingen bjuder ut mig!
 
Ibland har jag känt mig lite förminskad för att jag är av enkel börd typ, vilket inte ens stämmer. Jag skulle gärna vara lite mer ostentativ.
 
 
Mat- och drycktips från juni:
 
Söndagsdrink på apelsinjuice, grenadine, vodka och lite passionslikör (serverade på Josef Frank-brickan).
 
Pulled pork på smörstekt bröd med hemgjord guacamole och lite salsa, gräddfil och cheddarost.
 
 
 
Här har vi den nya sammanfattningen om månaden juni! Nästa månad kommer en ny variant - eftersom jag testar mig fram på vad som passar. Enjoy!
Allt var grönt, utom Lasse!

En morgon när han vaknade var hela världen grön. Allt var grönt, utom Lasse. Och med lätt parafraserande kommer den här raden från en av mina absoluta favoritböcker från barndomen: Det underbara trädet av Ulf Löfgren, vilken också skrev flera andra barnafavoriter. Lite så kändes det när jag vaknade i sommarstugan.
 
 
Allt är bättre när hela världen är grön. Frukosten smakar godare, havet låter mer välkomnande, människorna är vackrare och jag är lyckligare. 
 
 
Och en morgon när han vaknade var hela världen blå. Allt var blått, utom Lasse. Här låg jag med blicken i skyn och tittade på lekande kråkfåglar och solade blekmagen. I boken tror jag att Lasse aldrig vaknar till en blå dag... hela världen är vit och jag tror till och med att hela världen var röd eller gul en dag. Blå är jag osäker på.
 
 
Är det inte märkligt hur trött man kan bli av att göra ingenting; av att bara ligga på stranden och dricka fruktsoda och lyssna på kustljud? Jag slumrade till gång på gång!
 
 
Målli och Erik tog det lugnt i ett annat hörn av allt det gröna. Jag förstår att jag och mina göromål i stugan inte är sådär superspännande att läsa om, men jag vill se till att bilderna kommer upp. När det är midvintermörker om några månader vill jag verkligen minnas midnattssolen. I sommar ska jag se till att utsätta mig för ljuset så mycket som går!
Vissa dagar utklassar andra!

Var börja..!? Okej, Sverige vann med 3-0 mot Mexico, vilket kändes ungefär lika sannolikt som att Sydkorea skulle vinna mot Tyskland med 2-0. Oh wait, that happened! Jag spelade fotboll i mer än 10 år, kan ni tänka er? Jag kan inte säga att jag är sådär alldeles insatt, men jag kan i alla fall reglerna och känner igen bra spel när jag ser det. 
 
Jag missade första delen av matchen eftersom jag var på jobbet, men det gjorde ingenting: jag har härliga kollegor, ett roligt och omväxlande jobb och idag var det extra roligt: jag fick besök av Sara!
 
Ibland är det konstigt hur ens vägar korsas, efter 10 års bloggande. 10 år och plötsligt är vi på samma plats vid samma tidpunkt. Det var verkligen så himla kul - mina kollegor kan nog intyga att jag kvittrade som en fågel efteråt och närmast studsade omkring.