Lunch @ Vezzo

I veckan tog min pappa med sig mig, farmor och min kusin Carolina på Vezzo för lunch. Det var så himla trevligt. Min kusin bor nämligen i Huddinge så det blir inte sådär alldeles alltid. 
 
Vezzo var dundertrevligt i alla fall: jag åt pizza, drack Tail of a Whale och pratade i ett. Pappa och farmor tog en underbar skaldjurspasta som jag var avundsjuk på eftersom min pizza var ganska otäck och Carro tog den veganska versionen av funghi, vilken hon var mycket nöjd över!
 
 
Min pizza, Verdure Arrosto, ser ju inte så tokig ut alls, men den hette "Pizza med rostade grönsaker" och då tänker man ju ändå på pizzagrönsaker. Ni vet, paprika, lök, körsbärstomater, kronärtskocka och kanske champinjoner... inte hade jag anat en pizza med broccoli och blomkål! Resultatet blev att pizzan blev liksom... söt. Tur att det var monsturösa portioner på pastan, för jag åt nog lika mycket av pappa och farmors mat som de själva. 
 
Nu när ni läser eller spanar in det här inlägget är jag förmodligen ute i sommarstugan igen och ser på fotboll eller löser korsord. Live well allesammans!
Mat, Umeå, vezzo | | Kommentera |
Men hörrni, inte är det så illa ändå!?

Glad midsommar allihopa! Här i Umeå har vi haft ganska mycket regn faktiskt och dessutom blåser det, så grillandet måste hållas under tält och gäster måste hållas inomhus - eller inlindade i filtar. 
 
För mig gör det faktiskt föga, för jag har tillbringat midsommarafton med att jobba på Dea Axelssons på dagen och nu på kvällen ligger jag i pyjamasbyxor och morgonrock i något som antingen kan vara sömnbrist och PMS, men det kan också vara allergi och medicinbiverkningar, men det kan också vara förkylningen som pappa drog på sig medan vi var i stugan som har smittat till slut. Svårt att veta, men vad det än är blir det med andra ord en midsommarafton i trankilitet.

 
Vi kan väl dock kika tillbaka till gårdagen som var en bra mycket soligare historia:

 
Valnötslevain hade jag aldrig ätit. De vägde mycket, kostade mycket och såg ut att vara hårda och torra. Men på ICA Maxi hade de skurit upp "smakprov" och GOD DAMN så smarrigt. Därför började jag med en frukost bestående av två skivor, toppade med brännvinsost och gurka och Brämhults lemonad och en kopp med svart!
 
Och sedan rätt ner på stranden! Jag flyttade omkring lite för att hitta lä och väl gömd bakom en stor vasstuva var det så skönt. Jag såg att de andra badgästerna klädde på sig mer och mer och mer kläder, medan jag njöt satan. 
 
 
Så småningom drog molnen in och jag tog min gullepappa med till hamnen och pratade om båtar. Det slutade med att jag fortsatte drömma om min blivande båt, men till dess kan tänka mig att nöja mig med en uppblåsbar kajak
 
Och vi åt grillad entrecôte, potatis, gul lök, vitlök och snackspaprikor som jag fyllde med färskost innan jag grillade dem. Inte alls så jävla illa faktiskt! 
 
Glad midsommar!
Första semesterdagen publicerar jag på sista semesterdagen...

Jag har varit out and about så himla mycket nu. Det är för att jag haft semester. Imorgon är det midsommarafton och mina kollegor går på semester, vilket betyder att min nu är officiellt slut. Men jag har verkligen gjort det mesta av den: supit till lite, kramats, ätit och varit i stugan. Här kommer vi snacka stugan!

 
Jag och pappa drog. Först gick vi i hundra år på elgiganten, sedan i tio år på ICA Maxi och sedan ett halvår på Systembolaget. Om jag hade haft PMS hade jag varit galen, men nu: rätt så mysigt! Jag älskar att handla. Sedan när man hittar smörrebröd med stekt strömming... inte så illa!

 
I stugan blåste det så mycket att ett av våra pilträd klövs. Det är synd, nu ser det helt sorgset ut. Inte sorgligt; sorgset. Men det bästa med kuling är när det mojnar, men havet fortfarande vibrerar. Så härligt med ett blått och livligt hav!

 
Hamnen ligger rätt skyddad och är bara lite smått kokande, men sååååå lågt vatten! De stackars båtarna står mer på grund än i det fria. Jag ska köpa en båt, så snart borde jag verkligen börja köa på en hamnplats. Här eller längst Umeälven. Nå, jag njuter av andras tillsvidare!
 
 
Och jag har ätit och druckit gott till middag också. Första semesterkvällen grillades lamb racks, färskpotatis, rödlök och vitlök. Men det kom mera! Jag har ätit utan att fota dock, så himla sämst. Det har att göra med att jag håller på att göra om på blogg och instagram - det gör mig glömsk!

Hoppas att ni som har semester har fått njuta ordentligt av den!