Allt var grönt, utom Lasse!

En morgon när han vaknade var hela världen grön. Allt var grönt, utom Lasse. Och med lätt parafraserande kommer den här raden från en av mina absoluta favoritböcker från barndomen: Det underbara trädet av Ulf Löfgren, vilken också skrev flera andra barnafavoriter. Lite så kändes det när jag vaknade i sommarstugan.
 
 
Allt är bättre när hela världen är grön. Frukosten smakar godare, havet låter mer välkomnande, människorna är vackrare och jag är lyckligare. 
 
 
Och en morgon när han vaknade var hela världen blå. Allt var blått, utom Lasse. Här låg jag med blicken i skyn och tittade på lekande kråkfåglar och solade blekmagen. I boken tror jag att Lasse aldrig vaknar till en blå dag... hela världen är vit och jag tror till och med att hela världen var röd eller gul en dag. Blå är jag osäker på.
 
 
Är det inte märkligt hur trött man kan bli av att göra ingenting; av att bara ligga på stranden och dricka fruktsoda och lyssna på kustljud? Jag slumrade till gång på gång!
 
 
Målli och Erik tog det lugnt i ett annat hörn av allt det gröna. Jag förstår att jag och mina göromål i stugan inte är sådär superspännande att läsa om, men jag vill se till att bilderna kommer upp. När det är midvintermörker om några månader vill jag verkligen minnas midnattssolen. I sommar ska jag se till att utsätta mig för ljuset så mycket som går!
|
#1 - Tess:

Du ser så glad ut att man blir glad själv! :D Kram på dig!

Svar: Men PUSSS!!!
Lorissa Lovebomb

#2 - birgitmaria:

Vi fick så mycket sol, grönska och blå himmel i Turkiet, att jag liksom glömmer bort att kolla ut och se vad det är för väder om dagarna...
Jag har som inget behov av sol. (ja, jag vet, jag är lite konstig)
Så jag har mest bakat i veckan och så har jag sett serie... :-)
Men det ser onekligen härligt ut med strandhäng! (får fixa det nån dag)

Svar: Så himla mysigt att baka :D
Lorissa Lovebomb

#3 - Pauline Hurtig:

vad härligt :D

#4 - natalia:

Underbart :D

#5 - My Nordqvist:

Så himla underbart ju! Allt blir bättre när det är sol och grönt ute! Man har liksom inte tid för att deppa ihop!!

#6 - Miss Baby Peaches:

Jag tycker att bilderna från stugan är superhärliga!

#7 - Maolion:

Åh vad det ser härligt ut! :D

Kommentera här