Den här terminen ska jag bli en söndagsmänniska!

Imorgon är det söndag innan tenta. Som att jag inte avskyr söndagar nog mycket som de är. Jag skulle inte hellre vilja ha kortare helgm jag är glad att den där söndagen kommer efter lördagen. Men ack, söndagar. Den här terminen ska jag göra det till mitt mission att börja gilla söndagar!
 
 
Brunch for the win! Frukt, juice, smoothie, knäckebröd med ost och gurka, svart kaffe, kanske en liten kaka eller ett glas mousserande som pricken över i. Och givetvis med snyggporslinet. Så skulle varje dygn behöva inledas.
Rensa! Städa, diska, släng sopor och töm fickor och handväska - ut med veckan som varit och helgen i början av söndagen. När soporna slängs ska jag helst ta en prommis runt fastigheten för lite frisk luft.
Binge those shows! Jag menar det, jag ska se alla avsnitt jag hinner av Gossip Girl, Supernatural, Vänner eller annat trevligt och tillåta mig att somna till i soffan då och då under dagen.
Middag rockar fett! Beroende på vad jag hade för lördag så kommer middagspunkten se olika ut, men på söndagar ska jag göra det lilla extra. Är jag sugen på fett så varför inte det "lilla extra-fett"? Onlinepizza eller mac n' cheese eller pommes med bearnaisesås? Är jag sugen på kött så varför inte utskuren biff på en söndag? Vill jag äta klockan 15:30 så go right ahead! Är jag pigg och frisk så varför inte dekorera tallriken och testa nya färgglada recept?
Bada, lägg mask, smörj och måla naglar. Därefter, ren och fräsch, direkt i frottérocken eller pyjamasen. Och sedan ska jag inte ta på mig kläder igen förrän dagen efter.
Planera veckan: fyll i kalendern, sätt larm, bestäm kläder, planera matsedel och läsanvisningar inför kommande vecka. Det kan jag förstås göra lite då och då under dagen och för all del under veckan, men innan söndagen är slut borde allt vara färdigt.
Mysbelysning. Tänd bara de små rara lamporna och ha mysbelysning hela dagen. Nu när det fortfarande är mörkt om kvällarna så ska ljusen brinna, jag känner verkligen för att mysa på söndagar från och med nu.
Bädda rent och öppna fönstret en stund innan sänggående, för jag vet ju att jag sover bäst i rena, väldoftande och svala sovrum. 
Skriv dagbok innan sänggående och kom ihåg: minst tre grejer som är bra eller en avslutande bön. Jag ska göra det varje söndag från och med nu. Avsluta på topp!
|
#1 - Netti Starby:

Kul att du har planerat dina söndagssysslor och ha en fin dag! :-D Kramis

#2 - Julia Svensson:

Åh så bra tips!

#3 - Alice Lindström:

Jag ska också försöka bli en söndagsmänniska!

#4 - Tess:

Söndagar är ju BÄST! Gör du bara 2 av de där sakerna kommer du uppskatta söndagarna! 😃

#5 - Natalie Salazar:

Nämen heeeeeej!!!!

#6 - Hanna:

Det låter verkligen som en bra plan för söndagarna.

#7 - Wanderlust by Jona:

Åh så härligt inlägg, och vilket bra mål! Själv älskar jag redan söndagar men ska helt klart bli bättre på samtliga punkter ;)

#8 - Sara:

Mysryste när jag läste. Så borde verkligen alla söndagar vara! ^^

#9 - Linnea Kinis:

jag tycker söndagar är så sköööna, haha :)

#10 - Elin:

åh skönt med ett bad<3

#11 - NICOLE:

Men perfekt ju :D Hoppas ditt mission går bra med hjälp av punkterna. Jag tycker söndagar är bra härliga =) Lycka till med tentan!

#12 - Annie:

Rolig lista :)
Låter härligt :) Det är ju så härligt att lägga sig i sängen efter renbäddning, så bäst ;)

Kramar

#13 - Miss Jennifer:

Så bra tips :D Ska ta dem med mig imorgon under dagens gång :D

#14 - Cecilia:

Vad bra du passar i gult!! SNYGG<3

#15 - ullie:

låter som det kommer bli bra sönddagar kram kram

#16 - Celine:

Så bra grejer att göra på en söndag! Måste också lära mig att tycka om söndagar, jag får bara panik av dem!

#17 - Matilda Berlin:

Doing the same! Tvätthögarna ligger framför mig, maskinen är igång och jag har nu plöjt en hel säsong av vänner, haha!! Precis så som det ska va ;) kram finaste <3

#18 - Pauline Hurtig:

åh så bra saker :D

#19 - Anette:

Jag kommer att tänka på Bangles hit från 80- talet.
"I wish it was Sunday
Cause that's my fun day
My I don't have to run day".

#20 - Johanna Utterberg:

Såå bra inlägg med grymma tips för bästa söndagarna!!! :D

#21 - Linda:

Älskar ditt sätt att komma igång med att börja gilla söndagar! Peppigt skrivet! Vi röjer för fullt här och kastar massa.
Svar: Ja, det gjorde jag! Passade oss utmärkt att få vara lediga en extra dag! Underbart!

#22 - Alice:

Låter ju som superbra riktlinjer för en härlig söndag! ^^ Hoppas tentan går bra imorgon! <3

Sv: Men åh, vad roligt, haha! :D Har också varit björn på dansuppvisning en gång, eller närmare bestämt en Bumbibjörn, haha! Och så var jag katten i Bamse när det var Bamse-tema en gång!

#23 - My:

Om söndagarna hade fått se ut sådär alltså! Drömmen haha

#24 - Jasmine:

Låter som himla bra söndagsrutiner!
Hoppas att du kan finna ro och njuta av söndagarna framöver.

(Sent) Svar: Tack för de fina orden.

Kram

#25 - Carin:

Tack för tipsen! HATAR söndagar, nästan mer än måndagar!

#26 - birgitmaria:

Hur går det med dina nya söndagar? Jag har sällan söndagsångest, jag njuter varje helgdag till fullo. För tillfället är allt som ger kvalitetstid med familjen prio 1 och så är det lugn och ro som gäller :-)
Jag gillar brunchen och seriemaraton och dina middagar :-)

Kommentera här