5 saker jag lärde mig igår

Tack så mycket för alla gratulationer ni har skickat angående mitt nya jobb! Det är mycket att lära sig och samtidigt är det mycket som faller sig naturligt för mig, så jag är inte orolig. Det jag inte kan kommer jag nöta. Inga problem!
 
Idag har jag stängning så jag börjar inte jobba förrän 16:00, så när jag nu sitter och tar det alldeles lugnt framför Nyhetsmorgon så kom jag och tänka på en massa saker jag lärde mig igår, som inte var direkt relaterat till det jag lärde mig på jobbet! Häng med:
 
1. Ha skor med riktig sula om du ska jobba längre än max 4 timmar som säljare. Jag har jobbat min första öppning på Dea Axelssons och passet var på exakt 4 timmar och det var bara sista minuterna som det gjorde ont, men jisses så ont! Fötterna var inte vana.
 
2. Mitt hår har vuxit rätt snabbt på senaste tiden (även om det är en herrans massa år kvar tills det är långt) och nu kan jag med minsta storleken på gummibandet ha en tofs istället för pippilotter.
 
3. Ät inte en stor lunch klockan 14:00 om du inte ska jobba efter, för då kommer man äta middag klockan 20:30 och det är för nära sänggående för mig.
 
4. Jag har lärt mig att Turkish airlines brukade ha 45 kilos maxvikt på incheckat bagage mellan Turkiet och Iran och att det nu är sänkt till 20 kilo. Eftersom jag troligen aldrig kommer flyga med Turkish airlines så är ju det här helt ovidkommande för mig, men jag har lärt mig det i alla fall!
 
5. Jag är inte riktigt är så messed up som jag trott. Det är rätt skönt att lite då och då komma på sig själv med att vara, kanske inte normal, men åtminstone tillfreds med det onormala av mig själv. Vass, skrattig, social, inbjudande och syrlig. Allt i ett och alla gillar inte allt i ett. Och jag, jag bryr mig inte längre om de där "alla". 
 
 
Bilderna har ju föga att göra med inlägget, men de råkar vara de senaste i kamerarullen. Jag tog dem efter att jag kommit hem från att skriva kontrakt med Dea Axelssons. När jag cyklar till Avion korsar jag den fina älven och när jag cyklar hem från Avion korsar jag den naturligtvis igen, men då i uppförsbacke = tungt! En glass för att lindra svetten krävs. 
 
Nåja, nog om allt! Berätta gärna om ni har lärt er något nytt igår - och övertänk nu. Jag lovar er att man lär sig nya saker varje dag man är vaken och vid sinnesfulla bruk!
|
#1 - Evelina:

Vilken rolig lista haha :D

#2 - Netti Starby:

Vad kul att du trivs så bra på jobbet och bra saker du lärde dig igår! :-D Kramis

#3 - Dixi Wonderland:

Jätte viktigt att ha bra skor på sig! Jobbade på lager utan något som helst underlag och jag har aldrig varit så trasig i mina ben och fötter förut :(

#4 - Annie:

Så härligt att läsa om vad Du lärt dig!
Mums med glass :)

#5 - Emma Engström:

Alltid såå roligt att ha lärt sig nya saker från utifrån egna upplevelser, lite som att man lär sig av sina misstag!

#6 - NICOLE:

Mums med glass :D Bra lärdomar, ;)

#7 - Alice Lindström:

Men gah vad roligt inlägg!! älskar idéen och hur mycket jag än tänker kan jag inte komma på något jag lärt mig igår. Eller joo jag lärde mig att det är jäkligt läskigt att backupa en iPhone innan man ska återställa den!

Svar: Men när man övertänker så är det en jättelärdom!! Bravo :D
Lorissa Lovebomb

#8 - Angelica Wåhlin:

Det där med skorna .. Lärde mig det den hårda vägen när jag började som säljare. Mina fötter dog lite halvt.
Jag lärde mig nog inget särskilt igår annat än .. Jag väntar för länge med att göra min middag eftersom "jag inte är så hungrig" & när jag väl ska göra middagen är jag för hungrig för att göra middag, haha ..

#9 - birgitmaria:

Oj, det har jag säkert, men klockan är för mycket för att jag ska ens idas försöka "övertänka".
Det låter riktigt härligt att acceptera det onormala i sig själv, för egentligen är vi alla rätt onormala, eftersom vad som anses vara normalt, växlar från person till person.

#10 - Matilda Berlin:

Nej vad kul att läsa!!! Jag lärde mig att om man ska testa konfidensintervallet ensidigt tar man bara alpha, medan den är alpha genom 2 gör två-sidigt test. Inte så kul för nån annan att läsa, men rätt bra för mig inför tentorna, hahaha! Kram <33

#11 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så härligt att ditt hår växer :). Vet att du skrivit om att du har en sjukdom? Som gör att du tappar hår eller hur? :)

Hmm igår, jag tror inte det faktiskt :). Jag gjorde inget som utmanade igår :)

#12 - Linnea Kinis:

Kul att du lärt dig någonting nytt! Jag äter typ alltid middag mellan åtta och nio på kvällen :)

#13 - JUNITJEJ:

Underbart att lära sig saker!

#14 - Pauline Hurtig:

så roligt och bra inlägg! :D

Kommentera här